Πρώτα το Eurogroup, μετά οι αποφάσεις στην Ελλάδα

Τελευταία συνάντηση θα έχει σήμερα (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς εν συνεχεία θα αποχωρίσει για τα άτυπα Eurogroup και Ecofin. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε «μαραθώνια» συνάντηση των δύο πλευρών, με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει ότι σημειώθηκε πρόοδος, καθώς και ότι «έκλεισαν πολλά θέματα». Από τα ανοιχτά θέματα πάντως ξεχωρίζει το

δημοσιονομικό κενό ύψους 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, καθώς και το θέμα των απολύσεων.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.

«Καμία εμπλοκή με τρόικα, ουδέν πρόβλημα με τη δόση» δηλώνει ο Στουρνάρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διέψευσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με κύριο θέμα τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν ανοιχτά για «εμπλοκή» των συζητήσεων και πως γίνονται προσπάθειες για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα