Πρωτοπόρα σχέδια Η/Υ συνοδεύουν τα Windows 8

Οι κατασκευαστές Η/Υ παρουσίασαν μία σειρά από νέα σχέδια φορητών υπολογιστών, σε μία προσπάθεια να πεισθούν οι καταναλωτές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους με τα Windows 8.

Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft διαθέτει μια οθόνη αφής και διαφορετικά στιλ στα laptops. Μεταξύ των κατασκευαστών

που παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα, είναι οι HP, Toshiba, Dell, Asus και Lenovo.

Τα σχέδια χωρίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: στα μοντέλα που αποσπάται το πληκτρολόγιο από την οθόνη και σε αυτά που παραμένουν μαζί αλλά που το πληκτρολόγιο μπορεί να κρυφτεί πίσω από την οθόνη.

Την ιδέα ενός υβριδικού tablet / laptop είχε προβάλει η Intel στο φετινό Consumer Electronics Show. Από την πλευρά της, η Apple σημείωνε πως η ανάμειξη των διαφορετικών τύπων υπολογιστή οδηγούσε σε μία κατάσταση η οποία «προσπαθεί να συμβιβάσει δύο διαφορετικά πράγματα, χωρίς να ικανοποιεί κανένα από τους δύο, διαφορετικού είδους, χρήστες».

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα Windows 8 είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν και με τους δύο τρόπους, έτσι ώστε τα νέα σχέδια να αξίζουν την αγορά. Το νέο λειτουργικό σύστημα των Windows έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα