Προβληματισμός στους ξένους οίκους για το αποτέλεσμα των εκλογών

Όπως επισημαίνεται στις εκθέσεις των οίκων, που δημοσιοποιήθηκαν, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πολιτική κατάσταση, που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Ειδικότερα η UBS αναφέρεται σε «πιθανό κίνδυνο μη καταβολής της επόμενης δόσης» κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας ότι «η όποια νέα

ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα».

Η UBS αναφέρεται σε δύο βασικούς κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου: Ο πρώτος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης με βασικό σενάριο το συνασπισμό ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, αν και στην έκθεση αναφέρεται ότι βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων αυτό το σενάριο δεν είναι πλέον τόσο βέβαιο και υπάρχει ενδεχόμενο νέων εκλογών στις 10 Ιουνίου.

Ο δεύτερος κίνδυνος αφορά σε νέες περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ άμεσα και επιπλέον 12 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014

Από την πλευρά της και η BofA/Merrill Lynch χαρακτηρίζει τη μη δεδομένη επίτευξη πλειοψηφίας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ως το πλέον αρνητικό σενάριο. Ο οίκος βλέπει ότι μια κακή κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει το ευρώ και το σύνολο των χωρών, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την Credit Suisse, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, η έκβαση παραμένει αβέβαιη με τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, ενώ τα ποσοστά των αναποφάσιστων και των «ψήφων αντίδρασης», παραμένουν πολύ υψηλά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα