Kράνος – αερόσακος για ποδηλάτες

Δύο φοιτήτριες από τη Σουηδία δημιούργησαν ένα κράνος- αερόσακο, το οποίο είναι πολύ πιο διακριτικό κι υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια σε όποιον το φορέσει. Οι δύο κατασκευαστές το δημιούργησαν, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη που χρησιμοποιούν πλέον το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Έτσι λοιπόν, με το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρουν ασφάλεια και καλαισθησία σε όποιον το επιλέξει.

Εμφανισιακά, δε διαφέρει σε τίποτα από ένα κοινό κολάρο, αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και, εφόσον

το φοράει συνέχεια ο ποδηλάτης, με τον πρώτο έντονο κραδασμό ή σε περίπτωση ανώμαλης κίνησης, ενεργοποιείται ο μηχανισμός του και το κολάρο μετατρέπεται σε κουκούλα που προστατεύει το κεφάλι του. Για να ανοίξει, χρειάζεται μόλις 0,1 δευτερόλεπτο. Έτσι, μέχρι να πέσει ο ποδηλάτης στο οδόστρωμα, το κράνος, το οποίο είναι φτιαγμένο από νάιλον, έχει ανοίξει, ώστε να τον προστατέψει, σαν ένας άτυπος αερόσακος που περιβάλει το κεφάλι του οδηγού.

Το κράνος είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να απορροφά τους κραδασμούς και να είναι ανθεκτικό σε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ διαθέτει αισθητήρες, οι οποίοι είναι σε θέση να εντοπίζουν μη φυσιολογικές κινήσεις, ικανές να οδηγήσουν σε ατύχημα, ενεργοποιώντας αυτόματα το σύστημα, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει κατά κάποιο τρόπο τις ενέργειες του οδηγού, προσφέροντάς του την απόλυτη ασφάλεια.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα