Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στα ΤΕΙ λόγω… εκλογών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι σπουδαστικές παρατάξεις, τα επεισόδια προκάλεσαν μέλη της ΔΑΠ, τα οποία επιχειρούσαν από νωρίς το πρωί να εμποδίσουν τη διανομή φυλλαδίων και την είσοδο

στον χώρο του ΤΕΙ όλων όσοι διαφωνούν με τον νέο νόμο και τη διεξαγωγή των εκλογών που προβλέπεται από αυτόν.

Όπως υποστηρίζουν πάντα οι καταγγέλλοντες, τα μέλη της ΔΑΠ επιτέθηκαν με ρόπαλα, αλυσίδες και σιδηρολοστούς σε σπουδαστές των επιτροπών αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αλλά και σε μέλη του Συλλόγου Εκτάκτου Προσωπικού, οι οποίοι από κοινού είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ.

Οι σπουδαστές καταγγέλλουν ότι δεκάδες μέλη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονταν από νωρίς το πρωί χθες στη στάση του ΤΕΙ και προπηλάκιζαν και έβριζαν όσους φοιτητές κατέβαιναν από τα λεωφορεία και δεν ήταν δικοί τους. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, έψαχναν μέχρι και τσάντες, έκλεισαν τις εισόδους του ΤΕΙ για να μπορούν να ελέγχουν ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν και βγαίνουν, ενώ ως αποκορύφωμα χτύπησαν τέσσερις σπουδαστές-μέλη του ΜΑΣ και στη συνέχεια τους έκλεισαν για αρκετή ώρα μέσα σε γραφείο παίρνοντας τις ταυτότητες και τα κινητά τους.

Έπειτα από αίτημα της οργανωτικής επιτροπής για την περιφρούρηση της εκλογικής διαδικασίας, στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ τελικά οι εκλογές ολοκληρώθηκαν κανονικά στις 15.00.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα