154. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (22:05)

13:41 6/12/2012 - Πηγή: TNSite
* Στο πρώτο ματς: Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν 0-1 (Κίσλινγκ 76')

* Η Μοναδική νίκη της Ρόζενμποργκ στα 11 ματς με γερμανικές ομάδες (1-3-7), ήταν επί της Ντόρττμουντ στη Γερμανία το 1999.

Γήπεδο: «BayArena»
Προϊστορία: 1-0-0
Διαιτητής: Michael Soteriou (Κύπρου)

Βαθμολογία (5 αγώνες): Μέταλιστ 13 - Λεβερκούζεν 10 - Ρόζενμποργκ 6- Ραπίντ Βιέννης 0

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Αδιάφορο ματς το αποψινό για την Μπάγερν, αφού ακόμα κι αν χάσει η Μέταλιστ από την Ραπίντ -κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη- σε συνδυασμό με δική της νίκη, υστερεί στην ισοβαθμία. Αυτό γιατί στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο έχασε με 2-0 στην Ουκρανία, με την πρόκριση της πάντως στην επόμενη φάση του θεσμού, να είναι ήδη εξασφαλισμένη . Στην Μπουντεσλίγκα η ομάδα του Λεβαντόφσκι συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, αφού μετά και την τέταρτη σερί νίκη της επί της Νυρεμβέργης, παρέμεινε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το +3 από την τρίτη Ντόρτμουντ.


Προηγούμενο ματς: Έστω και με αρκετό άγχος, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νυρεμβέργη (1-0). Ο... συνήθης ύποπτος Κίσλινγκ «χτύπησε» για ακόμα μία φορά και με το ένατο γκολ του σε 15 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στατιστικό: Τέσσερις σερί νίκες έχει στην έδρα της η Λεβερκούζεν και στις τρεις πιο πρόσφατες δεν δέχτηκε γκολ.

Απουσίες (5): Δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απόψε ο βασικός κίπερ Λένο, ο μέσος Μπελαράμπι, οι στόπερ Τόπρακ, Σβάαμπ και ο μπακ Κάντλετς.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ρένζινγκ – Καρλίνιος, Βόλσαϊντ, Φρίντριχ, Πους – Χέγκελερ, Αουγκούστο, Κορ – Σαμ, Αϊντίν, Φερνάντες.

ΡΟΖΕΝΠΟΡΓΚ: Στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευεί την έδρα της κρίθηκε ουσιαστικά ο αποκλεισμός της Ρόζενμποργκ από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Και οι δύο νίκες της εξάλλου ήταν επί της πιο αδύναμης Ραπίντ Βιέννης, με την πιο πρόσφατη να είναι και στο τελευταίο της χρονικά επίσημο ματς, πριν από δύο εβδομάδες. Στο γήπεδό της ωστόσο έχασε τόσο από τη σημερινή της αντίπαλο, όσο και από την Μέταλιστ, γεγονός που μετατρέπει σε... αγγαρεία τη σημερινή αναμέτρηση. Άπαντες εξάλλου στο στρατόπεδό της περιμένουν αυτό το ματς ώστε να φύγουν για διακοπές, μιας και το νορβηγικό πρωτάθλημα έχει τελειώσει από τις 18 Νοεμβρίου, τερματίζοντας στην 3η θέση (βγαίνει Γιουρόπα Λιγκ).

Προηγούμενο ματς: Μέσα σε ένα τρίλεπτο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι τούμα υποδεχόμενη την Ραπίντ (3-2) και να πάρει τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο. Αν και ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Κιμπούικε, στην επανάληψη της στοίχισαν τα αμυντικά λάθη και δεχόμενη γκολ στο 53' και στο 66' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η τελευταία λέξη ωστόσο ανήκε στην ίδια, αφού από το 76' ως το 79' έκανε την ανατροπή η οποία πάντως δεν είχε και ουσιαστικό βαθμολογικό όφελος.

Στατιστικό: Η Ρόζενμποργκ σκόραρε στις 16 από τις 17 τελευταίες της εξόδους σε όλες τις διοργανώσεις.

Απουσίες (3): Μαζί με τον πολύτιμο και γκολτζή στράικερ Ντότσκαλ, θα λείψο

Keywords
Τυχαία Θέματα