285. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΘΕΛΤΑ (18:00)

13:51 9/12/2012 - Πηγή: TNSite

Γήπεδο: «San Mames»
Προϊστορία: 6-5-2

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (15η): Κωδικός νίκη... στο σημερινό ματς για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, προκειμένου οι Βάσκοι να ανασάνουν βαθμολογικά και να απομακρυνθούν από τη «ζώνη του υποβιβασμού» (στο +3 αυτή τη στιγμή), απόρροια της ασταθέστατης φετινής πορείας τους. Μία πορεία, που έχει ανάλογο «χρώμα» και στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι περσινοί φιναλίστ του θεσμού βρίσκονται εκτός της συνέχεια της διοργάνωσης (αποκλείστηκαν στη «φάση των ομίλων»). Μιλώντας με όρους πρωταθλήματος, η Μπιλμπάο είναι χωρίς νίκη στις τελευταίες 3 αγωνιστικές, όπου μετρά 2 ήττες και

1 ισοπαλία (ίσως να αποτελεί ελαφρυντικό το γεγονός ότι οι ήττες ήταν κόντρα σε Ρεάλ και «Μπάρτσα»).

Προηγούμενο ματς: Την Πέμπτη η Μπιλμπάο έμεινε στο «άχρωμο» 0-0 με τη Σπάρτα Πράγας, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ήδη γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ισοπαλία αυτή «πήρε τη σκυτάλη» από τη «βαριά» ήττα του «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα με σκορ 5-1. Σκόρερ του μοναδικού γκολ των Βάσκων ήταν ο Ιμπάι Γκόμεθ στο 66ο λεπτό (μείωσε σε 4-1).

Στατιστικό: Στις 2 από τις 3 τελευταίες αγωνιστικές η Μπιλμπάο έχει υποστεί εκτός έδρας ήττες με το ίδιο σκορ, το 5-1 (από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα).

Απουσίες (3): Τραυματίες οι αμυντικοί Ιραόλα (13/0) και Γκουρπέγκι (11/0), τιμωρημένος ο μέσος Ιτουράσπε (14/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ιραϊθόθ – Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Εκίθα, Ραμάλιο – Άντερ, Ντε Μάρκος – Ιμπάι Γκόμεθ, Μουνιαΐν, Σουσαέτα – Αντούριθ,

ΘΕΛΤΑ (14η): Ισόβαθμη στη βαθμολογία με τη σημερινή της αντίπαλο είναι η Θέλτα, η οποία καταφέρνει και παραμένει αήττητη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Βέβαια, η βαθμοθηρία είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της παραμονής στην κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Βίγκο θα παραταχθεί με θετική ψυχολογία στο σημερινό δύσκολο ματς.

Προηγούμενο ματς: Όπως προαναφέραμε, η Θέλτα προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 με τη Λεβάντε. Ο επιθετικός Κίκε Ντε Λούκας της έδωσε το προβάδισμα στο 37ο λεπτό, με τη Λεβάντε να ισοφαρίζει στο 89’.

Στατιστικό: Οι φιλοξενούμενοι έχουν συνδυάσει με το Under 2,5 τις 3 τελευταίες αγωνιστικές.

Απουσίες (2): Τιμωρημένος ο αμυντικός Καμπράλ (12/1), τραυματίας ο μέσος Άλεξ Λόπεθ (14/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Βάρας – Λάγκο, Τούνιες, Βίλα, Μάγιο – Α. Φερνάντεθ, Ουμπίνια – Κρον-Ντέλι, Μπερμέχο, Ντε Λούκας – Άσπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα