Στιφάδο χωρίς .... δάκρυα!!

Έχω κλάψει για πολλά πράγματα στην ζωή μου, αλλά ποτέ καθαρίζοντας κρεμμυδάκια για στιφάδο!
Το στιφάδο είναι ένα φαγάκι που στους περισσότερους αρέσει πιστεύω.
Η γλύκα που δίνουν τα μικρά κρεμμυδάκια και η αρωματισμένη με μυρωδικά και μπαχαρικά δεμένη σαλτσούλα του, το κάνουν μοναδικό!
Πολλοί όμως αποφεύγουν να το μαγειρέψουν, θεωρώντας μπελά το καθάρισμα των κρεμμυδιών.
Θα σας πω λοιπόν σήμερα ένα κολπάκι, με το οποίο θα καθαρίζετε κρεμμυδάκια για στιφάδο
χωρίς να χύνετε ούτε ένα δάκρυ.
Έτσι θα φτιάχνετε το αγαπημένο σας στιφάδο όσο συχνά θέλετε, χωρίς να σκέφτεστε ότι θα είστε κάπως έτσι!

Παίρνουμε λοιπόν τα κρεμμυδάκια μας και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
ΔΕΝ τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε να βράσουν με την φλούδα, όπως τα αγοράζουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά, τα βρέχουμε με κρύο νερό, και τα βάζουμε σε τρυπητό μέχρι να κρυώσουν αρκετά.
Κατόπιν παίρνουμε ένα κρεμμυδάκι και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το άκρο απέναντι από την ουρίτσα.
Αυτό γίνεται πανεύκολα, γιατί το κρεμμυδάκι μας είναι ήδη ζεματισμένο.
Και τώρα το καλύτερο!
Πιάνουμε με τα 3 πρώτα δάκτυλά μας το πίσω τμήμα του κρεμμυδιού, αυτό με την ουρίτσα, και το πιέζουμε ελαφρά, οπότε το κρεμμυδάκι τσούπ ….. πετάγεται ολόκληρο και καθαρισμένο.
Μετά απλά κόβουμε με ένα ψαλιδάκι την ουρίτσα, αν έχει μείνει.
Αυτό ήταν όλο!
Έχουμε έτσι έτοιμα καθαρισμένα κρεμμυδάκια για το στιφάδο μας, χωρίς κόπο, και κυρίως ….. χωρίς συγκινήσεις!!!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Keywords
Αναζητήσεις
πως να καθαρισω ευκολα κρεμμυδια για στιφαδο, κρεμμυδι στιφαδο
Τυχαία Θέματα
Στιφάδο,stifado
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές