Τηγανιτές πατάτες φούρνου

Μια συνταγή αφιερωμένη σε όσους αγαπάνε τις τηγανιτές πατατούλες, αλλά δεν αγαπάνε το τηγάνισμα.
Πατατούλες που γίνονται στον φούρνο, σε ελάχιστο χρόνο, με ελάχιστο λάδι, και που δεν τις ξεχωρίζεις σε τίποτα από τις τηγανιτές!!!
Οι τηγανιτές πατάτες φούρνου δεν είναι φυσικά δική μου επινόηση, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από παρόμοιες συνταγές.
Αυτό που … ας πούμε …. ξεχωρίζει την συνταγή μου από τις υπόλοιπες, είναι τα συγκεκριμένα μπαχαρικά με τα οποία πασπαλίζω τις πατάτες μου.
Την συνταγή αυτή είχα αναρτήσει πριν από 4-5 χρόνια στο blog
Hungry For Life και όσοι τις φτιάξανε είχαν ενθουσιαστεί.
Την ίδια ακριβώς συνταγή, μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

Τα υλικά μας:
πατάτες (φυσικά!)
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
πάπρικα καπνιστή (αν έχουμε)
τριμμένο ξερό κολίαντρο
ρίγανη
σκόνη μουστάρδας
Προαιρετικά
τριμμένο τυρί τσένταρ
φέτες μπέικον
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτά ραβδάκια, όπως κάνουμε όταν τις ετοιμάζουμε για τηγάνι.
Τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, όλα ή όσα μας αρέσουν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τις πατατούλες.
Τις περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, και σε 30-40 λεπτά έχουμε πατάτες που δεν τις ξεχωρίζουμε με τίποτα από τις τηγανιτές.
Προαιρετικά:
Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο ζεστές, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ ή όποιο άλλο τυράκι μας αρέσει.
Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να ψιλοκόψουμε μπέικον, το οποίο θα σκορπίσουμε στο ταψί κάτω από τις πατάτες (για να μην μας καεί στο ψήσιμο) και να έχουμε έτσι τηγανιτές πατατούλες με κριτσανιστό μπέικον και λιωμένο τσένταρ από πάνω.
Εάν προσθέσετε τυράκι ή μπέικον, προσοχή στο αλάτι που θα βάλετε.
Επειδή και το μπέικον είναι αλμυρό αλλά και το τυρί, αλατίστε ελάχιστα τις πατάτες.
Καλή επιτυχία, Καλό Μήνα σας εύχομαι!
Keywords
Αναζητήσεις
μπεικον σε σκονη, πατάτες τηγανιτες με κασερι στο φούρνο
Τυχαία Θέματα
Τηγανιτές,tiganites
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές