Δεσκάτη: Ο δήμαρχος έγινε οδηγός σε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τραυματία από τροχαίο

14:41 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔεσκάτη: Ο δήμαρχος έγινε οδηγός σε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τραυματία από τροχαίοΤετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 14:40

Πιο συνεπή αντικαταστάτη δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης στα Γρεβενά, που είχε ρεπό όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας νεαρός τραυματίας. Το τιμόνι πήρε ο... δήμαρχος Δεσκάτης, ο οποίος σοκαρίστηκε στη θέα του αιμόφυρτου ανθρώπου και ανέλαβε να δώσει ο ίδιος λύση.

Ο Δημήτρης Καραστέργιος επέστρεφε από αυτοψία σε έργα του δήμου,

όταν πέρασε τυχαία από το σημείο όπου μια μηχανή είχε συγκρουστεί με Ι.Χ. και είδε τον νεαρό οδηγό της να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Αμέσως επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας: «Εμαθα ότι το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους, ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε.

Το Νοσοκομείο Γρεβενών που διέθετε ασθενοφόρο απέχει 60 χιλιόμετρα και θα χρειαζόταν πάνω από δύο ώρες, ώσπου να παραλάβει τον τραυματία και να επιστρέψει. Ετσι, ο δήμαρχος πήγε στο Κέντρο Υγείας, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και το οδήγησε στο σημείο του ατυχήματος, απ' όπου παρέλαβε τον τραυματία.

Προτού προλάβει να κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησε τον προηγούμενο οδηγό του ασθενοφόρου, που είναι πλέον συνταξιούχος, αλλά προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει ο ίδιος τον τραυματία στο νοσοκομείο. Τελικά τη διακομιδή ολοκλήρωσε ο... κανονικός οδηγός, που πέτυχε και εκείνος το ασθενοφόρο την ώρα που κατευθυνόταν στα Γρεβενά!

Keywords
Τυχαία Θέματα