Χουμους
17:51 29/3/2012
- Πηγή: Recipes of Greece
Υλικά2 φλιτζάνια ρεβίθια1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού1/2 φλιτζάνι ταχίνιλίγο ελαιόλαδο,Αλάτι, πιπέριΕκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια κατά την διάρκεια της νύκτας σε μπόλικο κρύο νερό με τη σόδα για να φουσκώσουν. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι
Αν το μίγμα μας είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε μερικές ακόμη κουταλιές από το νερό τους. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε το χούμους ραντισμένο με λίγο ελαιόλαδο για να μη στεγνώσουν.
Keywords
χουμους, χουμους, φλιτζάνι, μπλέντερ, φαιη σκορδα, μαγειρικη, ωρα, ελαιολαδο, αλατι, ζεστο νερο, μιγμα, μπλέντερ, νερο, πιπερι, πουρες, σκορδα, σκορδο, σοδα, ταχινι, φλιτζάνι
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Recipes of Greece
- Τελευταία Νέα Recipes of Greece
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές