Λουκανικάδα

Υλικά 

3 κομμάτια μεγάλα λουκάνικα  πικάντικα  κατά προτίμηση  πορτοκαλιού½ κιλό  κυβάκια πατάτας,1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό1 κλωνάρι σέλερι  ή φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο στο μουλτι1 δόντι  σκόρδο ψιλοκομμένο1 κουταλιά ξύσμα από 1 πορτοκάλι3 κουταλιές σ. λάδιλίγο κύμινο σκόνη¾ ποτήριού  του νερού  μπρούσκο κόκ. κρασάκιλίγο ξερό θυμάριαλατοπίπεροκαι πάπρικα  γλυκιά και ελάχιστη καυτερή (καγιέν) προαιρετικά..

Εκτέλεση

Σοτάρω στο τηγάνι με το λάδι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες… μόνο με 1 κουταλίτσα λάδάκι ίσα να  ροδίσουν και από τις δυό πλευρές.

Τα βάζω ξεχωριστά σε ένα πιάτο.

Σε

μια κατσαρόλα  με αλατόνερο ζεματίζω για 2΄λεπτά  τις πατατούλες, και τις σουρώνω.

Βάζω στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και εκεί σοτάρω το κρεμμύδι, το σελερυ, ανακατεύω καλά και τέλος το σκορδάκι και τις πατατούλες καρυκεύω με αλατοπίπερο κύμινο

Κάνω ένα μείγμα το κρασάκι με το πορτοκάλι και το θυμάρι, και με αυτό περιχύνω το φαγητό και το σβήνω..

Εξακολουθώ να το βράζω για 15΄ περίπου να μαλακώσουν τα  λαχανικά μου, και προσθέτω τέλος και το λουκάνικο και το  ανακατεύω για λίγο να πάρει γεύση το φαγητό….


Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές