Κριθαρότο με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
00:31 27/3/2012
- Πηγή: Gastronomos
Άνοιξε το βάζο με τις πιπεριές και μέχρι να πεις μανέστρα, έτοιμο το φαγητό!
Διαδικασία Σε μια μεσαίου μεγέθους βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα, όπως κάνουμε με το ριζότο, μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει. Αν το θέλουμε πιο βρασμένο, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα
Συμβουλές
Ενα εύκολο και χορταστικό πιάτο που θα μπορούσε να παίξει και το ρόλο του πρώτου πιάτου σε ένα γιορτινό μενού.Keywords
φετα, φωτια, ριζοτο, ελαιολαδο, αλατι, ευκολο, ετοιμο, ζεστο νερο, κρασι, κριθαρακι, νερο, πιατα, πιπερι, ρολο, συνεχεια, βαζο
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
- Τελευταία Νέα Gastronomos
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές