Πανδαισία σολομού

Η Ασπασία Χαραλάμπους ετοίμασε ένα πλούσιο γεύμα με σολομό, αλμύρα και πατάτες.

Διαδικασία Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Ύστερα, τις βάζουμε όλες μαζί σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Ακριβώς από πάνω βάζουμε το σολομό, τον οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει.

 

Στη συνέχεια ρίχουμε τη μικρή καυτή πιπεριά, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζουμε την αλμύρα πάνω από το σολομό (αν βάλουμε σταμναγκάθι χρειάζεται λιγότερη ώρα να γίνει). Προσθέτουμε το κρασί, κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και μαγειρεύουμε

σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η Ασπασία σχολιάζει: «Ο συνδυασμός πατάτας, ντομάτας, κρεμμυδιού που έχουν λιώσει μαζί με το σολομό φέρουν μοναδικό αποτέλεσμα. Η μικρή καυτερή πιπεριά το κάνει ελαφρώς πικάντικο ενώ τα χόρτα το κάνουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα χωρίς να χρειάζεται καν σαλάτα!»

 

Στείλε μας τη δική σου συνταγή εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα