Παραπλανητική η «φιλολογία» για το φορολογικό...

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

     

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΤΕΙΑ όλη αυτή η «φιλολογία» για το φορολογικό νομοσχέδιο. Πρέπει να είναι «απλό», δηλώνουν οι «συνιστώσες» της κυβέρνησης, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

 

Επίσης, το θέλουν «λειτουργικό», «εύληπτο», «σταθερό», «ευέλικτο», «ηθικό», «προσαρμοστικό» και άλλα

πολλά. Ακούμε εκθέσεις ιδεών σαν να μιλάνε για κάτι άνευ ιδιαίτερης σημασίας, που φτιάχνουν με την ησυχία τους.

Τη ...μικρή λεπτομέρεια του ότι ένα φορολογικό σύστημα - στην «ελεύθερη αγορά» τους - έχει ως βασικό σκοπό να τα παίρνει από κάποιους και να τα δίνει σε κάποιους άλλους την προσπερνούν αδιάφορα.

Μόνο που κι ένας ανόητος καταλαβαίνει πως αυτό που σχεδιάζουν είναι ένα σύστημα που θέλει να ελαφρύνει φορολογικά το κεφάλαιο και να «αρπάξει» περισσότερα από το λαό.

Κι αυτά που θα «αρπάξει» μέσω των κρατικών ταμείων να πάνε πάλι στο κεφάλαιο, αφού οι «ιδιωτικές επενδύσεις» είναι αυτές που θα φέρουν την περίφημη «ανάπτυξη», έτσι όπως την εννοούν.

Οφείλουμε να αποδώσουμε μάλιστα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, τη ...μεγαλύτερη εφευρετικότητα στο όλο «μπέρδεμα» αφού μπόρεσε να διατυπώσει τη φράση ότι από το νέο φορολογικό πρέπει να προκύπτουν «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα»!

Αν συνδυάσουμε αυτή την... «εξυπνάδα» με το ότι τα κέρδη των πολυεθνικών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα, καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς σημαίνει.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ - έως σήμερα - στο μεταξύ έδωσε η εφορία σε όσους χρωστούν για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Κάτι μας λέει πως θα δώσει πολλές ακόμα και μπόλικες ρυθμίσεις θα κάνει.

Μόνο που πρέπει να τους θυμίσουμε ότι το πρόβλημα των ανθρώπων που χρωστάνε δεν είναι πως ...δεν προλαβαίνουν να πάνε στα γκισέ των ΔΟΥ. Το πρόβλημα είναι πως ...δεν έχουν να καταβάλουν τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 5/12/2012

 

 

Γρηγοριάδης Κώστας

 

Tags: φορολογικόκρατικά ταμείαΔΟΥ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα