Σε κατάσταση πολιορκίας η Αθήνα για την παρέλαση

Η εικόνα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι θελήσουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου πρόκειται να είναι ανάλογη της Αθήνας των μεγάλων κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Σταθμοί του μετρό κλειστοί, το Σύνταγμα

άβατο και μόνο κατόπιν ειδικής \"αδείας\" ή διαπιστεύσεως που για πρώτη φορά ζητήθηκε η εκδοσή τους για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις παρελάσεις, προληπτικοί έλεγχοι από την αστυνομία που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και η παρουσία της θα είναι έντονη ακόμα και με άνδρες των ΜΑΤ.

Τα γνωστά \"καγκελάκια\" πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για το πώς οι επίσημοι θα φτάσουν στην εξέδρα και θα αποχωρήσουν ή θα \"διαφύγουν\", όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές. Σε επιφυλακή θα είναι και 10 εισαγγελείς σε όλη την Αττική.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε συνεντεύξεις του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση διαλαλεί πως η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της απέναντι σε όσους θέλουν να διασαλεύσουν την τάξη και βάζει στο ίδιο καζάνι χούλιγκαν, \"πολιτοφύλακες\" και διαμαρτυρόμενους πολίτες, ενώ δεν διστάζει σε συνέντευξή του στον Real FM να επικρίνει ακόμα και αποδοκιμασίες όπως το να μη γυρίσουν μαθητές το κεφάλι τους προς τους επισήμους.

Αντίθετοι με τη λογική των σιδερόφρακτων παρελάσεων είναι και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καθώς σε κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση, αδυνατώντας να πείσει για την πολιτική που εφαρμόζει και φοβούμενη τις λαϊκές αντιδράσεις, επιστρατεύει και πάλι την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή».

Παρέλαση - διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τους επισήμους θα \"φυλάνε” περίπου 1.500 αστυνομικοί, από τους διαδηλωτές, ενώ υπό αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται η εξέδρα. Χθες η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήματα κατά της ακρίβειας και κινήσεις πολιτών κάλεσαν τον λαό της Θεσσαλονίκης να διαδηλώσει και να μετατρέψει σε \"λαϊκή” (και) την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που θα ξεκινήσει από τη νέα παραλία και θα ολοκληρωθεί στην Αριστοτέλους.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Πρωτοβουλία οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλογικοτήτων αναφέρθηκαν στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καταγράφει η Θεσσαλονίκη και στο \"κούρεμα” των αποθεματικών των Ταμείων εξαιτίας του λεγόμενου PSI, το οποίο χαρακτήρισαν ως \"χαριστική βολή για τους εργαζόμενους τη στιγμή που ο δημόσιος πλούτος της χώρας χαρίζεται σε τοκογλύφους και το κοινωνικό κράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα