ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πορεία διαμαρτυρίας κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πορεία διαμαρτυρίας κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πορεία διαμαρτυρίας κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης-Συνεχής ενημέρωση

19:23 Ξεκίνησε η πορεία πριν από λίγη ώρα. Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται στην Τσιμισκή. 1500 άτομα φωνάζουν συνθήματα όπως \"οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι\", \"Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη\".

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Αντιρατσιστικές και Μεταναστευτικές
οργανώσεις, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Κοινωνικό Ιατρείο, με αφορμή τα πογκρόμ κατά μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.

\"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρακτική που έχει διολισθήσει σε καταστάσεις που θυμίζουν φρικαλέες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας” δήλωσε ο Ν. Γκλαρνέτατζης από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Ακόμη χαρακτήρισε ναζιστικές τις θεσμικές προτάσεις και τον λόγο της κυβέρνησης ενώ ταυτόχρονα απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη τόνισε πως αν συνεχίσει την πολιτική των πογκρόμ στην Ροτόντα ταυτίζεται, στα μάτια του αντιρατσιστικού κινήματος της πόλης, με τους εμπνευστές των ναζιστικών πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

\"Είναι σοκ για εμάς η αδιαφορία και θα είναι πάντα σοκ για εμάς ο ρατσισμός των ανθρώπων που υποφέρουν μαζί με εμάς την αδικία” ανέφερε ο Γάνυ, μετανάστης από την Ομάδα μεταναστών.

\"Κάνουμε ξεκάθαρη την θέση μας ότι είμαστε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών τα οποία φέρνουν στο νου μας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού που έφτιαξαν οι Ναζί” δήλωσε η Δ. Χαραλαμπίδου από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

\"Εμείς θα είμαστε δίπλα στους μετανάστες και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς” δήλωσε ο Π. Φραγκίδης από την Ε.Ε της ΕΔΟΘ.

\"Όλοι μαζί θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο και ισχυρό όχι στην πολιτική της κυβέρνησης και αυτών που την στηρίζουν. Ένα όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης” σημείωσε ο Θ. Αγαπητός από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης.

\"Μας ανησυχεί ότι καλούνται από το παρελθόν πρακτικές εφιαλτικές, δηλαδή πρακτικές του Ναζισμού, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης” τόνισε Τρ. Τρανός από την Γ\' ΕΛΜΕ και προσέθεσε \"η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη μεταναστών, όλοι μας είμαστε παιδιά μεταναστών, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου”.


\"Καλώ όλους τους Έλληνες να θυμηθούν ότι είμαστε παιδιά προσφύγων και μεταναστών” τόνισε ο κ. Λαμψίδης πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και σημείωσε πως \"αυτό που γίνεται τώρα είναι μία καταστροφή η οποία προετοιμάζει το έδαφος για μια καταστροφή και ταπεινωτική μεταχείριση και των Ελλήνων πολιτών αργότερα μ
Keywords
Τυχαία Θέματα