Με γιαούρτια στο Νταλάρα και μούτζες στην παρέλαση θα μεγαλουργήσουμε ξανά!‏

10:45 7/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγίδα μέτρων που, εκτός της οικονομικής κατάστασης κάθε πολίτη, πλήττει σε ένα βαθμό και τα ήθη και έθιμά της, δεδομένου ότι είναι πλέον και επίσημη η παραδοχή ότι η πολιτική εξουσία απέτυχε να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του συστήματος, με συνέπεια να πλήττονται δραματικά ακόμη και οι απόκληροι της κοινωνίας ή οι άνεργοι που λογικά θα έπρεπε να προστατεύονται.

Στο όνομα αυτής της τεράστιας αποτυχίας του πολιτικού συστήματος, ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, επαγγελματιών κτλ. έχουν μπει στο στόχαστρο και προπηλακίζονται χωρίς έλεος

και χωρίς διάκριση…

Είτε επειδή είναι πολιτικοί (και κατά συνέπεια είναι ΟΛΟΙ διεφθαρμένοι), είτε επειδή είναι δημοσιογράφοι (και κατά συνέπεια είναι ΟΛΟΙ εξίσου διεφθαρμένοι), είτε επειδή είναι μεσάζοντες (και κατά συνέπεια είναι ΟΛΟΙ διεφθαρμένοι), είτε απλά επειδή είναι επιτυχημένοι τραγουδιστές και, φυσικά, είναι επίσης διαφθαρμένοι.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο Γιώργος Νταλάρας (που δέχτηκε βάναυση επίθεση με γιαούρτια, καρέκλες κ.ά.) δήλωσε πως πρωταγωνιστές των επεισοδίων σε βάρος του ήταν ακροδεξιοί και ακροαριστεροί και, μάλιστα, εξήγησε ότι έχει ξαναπεράσει τέτοιες καταστάσεις… στη χούντα…

Δε γνωρίζω τι απόχρωσης είναι οι άνθρωποι που προπηλακίζουν συμπολίτες τους, τους οποίους μπορούν απλά να καταψηφίσουν. Άλλωστε, η αγανάκτηση μπορεί να σε οδηγήσει σε βίαια μονοπάτια…

Αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι επιτιθέμενοι δεν είναι βάνδαλοι, ούτε τραμπούκοι!

Είναι οι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη που εξέφρασαν και πάλι -μέσω του γιαουρτώματος του Γιώργου Νταλάρα, της μούτζας στους επισήμους της παρέλασης και του καψίματος της Αθήνας- την κουλτούρα, τη δύναμη του αρχαίου πνεύματος και τις αρχές της Δημοκρατίας, τις οποίες οι πρόγονοί μας εμφύσησαν στην ανθρωπότητα.

Τις αρχές, τις οποίες κάποιοι σπουδαίοι καθηγητές διδάσκουν στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, αυτές που ενέπνευσαν μεγαλειώδεις επαναστάσεις που άλλαξαν τον κόσμο.

Τις αρχές που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι της Αναγέννησης, που ενέπνευσαν τη Γαλλική Επανάσταση, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για τους δικούς μας προγόνους ώστε να επαναστατήσουν μετά από 400 ολόκληρα χρόνια ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο!

Να υπογραμμίσω εδώ ότι το μεγαλείο του πνεύματος και της ψυχής είναι αυτό που έκανε και την ίδια την πρώην υπουργό Παιδείας και νυν Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, να εκφράσει, μέσω μίας μεγαλοπρεπέστασης κωλουτούμπας, την κατανόησή της προς τους μαθητές που μούτζωσαν τους επισήμους στην παρέλαση των Ιωαννίνων.

Και κάπως έτσι η ελληνική κοινωνία που ζει μία πρωτοφανή κρίση θα την ξεπεράσει και θα μεγαλουργήσει ξανά. Με μούτζες και τραμπουκισμούς. Και σίγουρα θα εμπνεύσει ολόκληρο τον πλανήτη και θα κάνει για μία ακόμη φορά τους ιστορικούς του μέλλοντος να ασχοληθούν με το μεγαλείο της!

Αλλά πριν απ’ όλα αυτά θα πάει να πληρώσει το δίφραγκο για να εκλέξει νέο Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ…

Keywords
Τυχαία Θέματα