Ο όρος του Κουβέλη για να στηρίξει κυβέρνηση Τσίπρα

19:41 2/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Άμεση αποκήρυξη των μονομερών καταγγελιών του Μνημονίου ζητά ο Φώτης Κουβέλης για να συνεργαστεί κυβερνητικά με τον Σύριζα, ο επικεφαλής του οποίου ωστόσο εξήγγειλε τη συγκεκριμένη κίνηση ως υπ’ αριθμόν ένα πράξη του αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι θέτει ως προϋποθέσεις συνεργασίας τρεις ρήτρες: σοβαρότητα, αξιοπιστία, δέσμευση.

Και όταν τις εξειδικεύει, ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αποκήρυξη της καταγγελίας του Μνημονίου, διότι -όπως υπογραμμίζει- «δεν παίζουμε με το ευρώ».
Τι προτείνει;
Σταδιακή απαγκίστρωση απ’ το Μνημόνιο, μέσα από μιά ρεαλιστική διαπραγμάτευση.
Ποιο είναι το πρώτο μέτρο που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να πάρει μιά κυβέρνηση της Αριστεράς;

Να παγώσει τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να καταργήσει τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις.

Τι θα απαντήσει ο Σύριζα;
Μέχρι τις εκλογές θα επαναλαμβάνει ότι θα καταγγείλει στη Βουλή το Μνημόνιο και θα ακυρώσει όλους τους εφαρμοστικούς του νόμους. Το θέμα είναι αν συνεχίσει στην ίδια γραμμή και μετά τη 17η Ιουνίου, σε περίπτωση που έχει αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Αν το κάνει, θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πεί «ναι» σε έναν τέτοιο «γάμο»…

Keywords
Τυχαία Θέματα