Ο Στουρνάρας προκαλεί αναταράξεις στην κυβερνητική πλειοψηφία

19:51 8/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Αναταράξεις στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή έχει προκαλέσει η αποστροφή του υπουργού Οικονομικών στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ότι «για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου χρειάζονται δυο μέρη» και πως «από ό,τι δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ δεν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί»!

Ο Γιάννης Στουρνάρας

ήθελε να διορθώσει τον τίτλο δήλωσής του στους Financial Times (τον παρουσίαζαν να λέει «τέλος» στην επαναδιαπραγμάτευση) και να υποστηρίξει ότι επαδιαπραγμάτευση μπορεί να γίνει όταν το εκτροχιασμένο οικονομικό μας πρόγραμμα επανέλθει στις ράγες. Μάλλον, όμως, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε από όσα έλυσε.

Στελέχη της κυβέρνησης δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους, σε ιδιωτικές συζητήσεις με δημοσιογράφους, το ίδιο και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κοινός τόπος όλων ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δίνει όπλα στον Σύριζα, που ήδη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τη θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Δημοσίως επέκρινε -με τακτ- τον υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

«Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή διατύπωση μιας θέσης, η οποία είναι αυτονόητη» είπε.

«Ο κ. Στουρνάρας, ως τεχνοκράτης χωρίς γνώση πολιτικής, είπε με έναν άκομψο, άγαρμπο τρόπο, κάτι το οποίο ουσιαστικά είναι η ουσία της όλης διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα