Πρώτος ο Ολάντ, αμφίρροπη η μάχη στο 2ο γύρο – Εκτόξευση της Λεπέν

01:21 23/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Συναρπαστικός προμηνύεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φέρνουν πρώτο τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, με ποσοστό περίπου 28% και δεύτερο τον Σαρκοζί  με 26%.

Την έκπληξη των εκλογών, όμως, κάνει η ηγέτις της άκρας Δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, συγκεντρώνοντας το 20% των ψήφων. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό την καθιστά ρυθμιστή για την προεδρική μάχη της

6ης Μαΐου.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν της Αριστεράς φαίνεται συγκεντρώνει μόνο 10%, ενώ οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν στο 24 -15%, και ο Κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού αποσπά μέχρι στιγμής 9,2%

Ο Μελανσόν έδειξε ήδη το δρόμο στους ψηφοφόρους του καλώντας τους να σπάσουν τον άξονα Μέρκελ -Σαρκοζί.
«Ψηφίστε Ολάντ», είπε δηλαδή, χωρίς να πει το όνομά του.

Η Λεπέν -κατά πως επιβάλλει η οικογενειακή παράδοση- δεν πρόκειται να δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο. Ένα ποσοστό των οπαδών της θεωρείται βέβαιο ότι θα κατευθυνθεί προς το, Σαρκοζί.

Θα είναι, όμως, τέτοιο που να μπορέσει να εξασφαλίσει τη νίκη στον νυν πρόεδρο της Γαλλιας; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για την ώρα. 

Τα σημερινά ποσοστά προμηνύουν μια αμφίρροπη μάχη. 

Το σίγουρο είναι ότι η 6η Μαΐου -ημέρα του β´ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών αλλά και των ελληνικών βουλευτικών εκλογών- θα μείνει στην Ευρώπη αξέχαστη. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα