Σύμβουλος Μητσοτάκη: Η Τουρκία αφήνει περιθώρια συνεννόησης

15:31 5/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Tίποτα ουσιαστικό δεν προέκυψε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο, ωστόσο οι τόνοι των συνομιλιών ήταν χαμηλοί. Το επιβεβαίωσε ο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

Όπως είπε, σε μια συνάντηση αυτού του επιπέδου «σημασία έχουν αυτά που ειπώνονται ρητά, αυτά που είναι υπόρρητα και το κλίμα. Στα ρητά μπορέσαμε να τους θέσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με όσα έχουν

συζητηθεί στη Νέα Υόρκη. Είπαμε ότι δεν ακολουθήθηκαν ορισμένα πράγματα, αλλά αντίθετα επιδεινώθηκαν. Στο υπόρρητο η τουρκική πλευρά αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Διατηρούμε διαύλους ανοιχτούς, μιλάμε, συνεχίζουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά η Τουρκία θέλει οι όποιες λύσεις ή όποιες διευθετήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την τουρκικά πλευρά που κατ’ αυτούς έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο, είπε ότι οι Τούρκοι «στις τρεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι δύο είναι διεθνές δίκαιο, το οποίο επικαλούνται ασαφώς. Εμείς είπαμε στη συνάντηση του Λονδίνου ότι η συμφωνία των δύο χωρών είναι άκυρη, κενού περιεχομένου και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Είναι πολύ επιθετική ενέργεια η παράκαμψη της Κρήτης».

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος μετά τη συνάντηση στο Λονδίνο, απάντησε ότι «δεν είναι εύκολο σε ένα θέμα τόσο πολύπλοκο να απαντήσει κανείς με μια λέξη, όχι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πλην όμως είναι καλό να συνεχίσουν να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

The post Σύμβουλος Μητσοτάκη: Η Τουρκία αφήνει περιθώρια συνεννόησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα