«Τι δουλειά έχει ο γιός του Ψυχάρη στη ΝΔ»;

21:05 3/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Πώς γίνεται ο γιός του Σταύρου Ψυχάρη, προέδρου του ΔΟΛ (που εκδίδει τις παραδοσιακές εφημερίδες της Κεντροαριστεράς «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ») αλλά και του Μega, να πολιτεύεται με το κόμμα της Κεντροδεξιάς και να αναλαμβάνει διπλωματικός σύμβουλος του αρχηγού της;

Το ερώτημα αυτό, που βρίσκεται στα χείλη πολλών, αποφάσισε να το απαντήσει ο ίδιος ο Ανδρέας Ψυχάρης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» -εφημερίδα που κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις διατηρεί με τον πατέρα του. Γεγονός που και αυτοτελώς έχει τη σημασία του.

Η

απάντησή του πρώην Γενικού Προξένου στο Μόναχο έρχεται μέσα από ένα ρητορικό ερώτημα:
«Ποιος είπε ότι ο πατέρας μου κι εγώ συμφωνούμε σε όλα ή συμφωνούσαμε στο παρελθόν σε όλα»; Για να προσθέσει:
«Είμαι περήφανος που λέγομαι Ψυχάρης, αλλά για τον ΔΟΛ μπορείτε να ρωτήσετε τον Σταύρο Ψυχάρη. Εγώ έχω τη δική μου πορεία στο διπλωματικό σώμα επί 19 χρόνια».

- Πώς αντιμετώπισε ο πατέρας του την απόφασή του να πάει δίπλα στον Σαμαρά;
«Σεβάστηκε πάντα τις επιθυμίες μου, αυτό κάνει και τώρα. Κάνει ακριβώς ό,τι κάνει κάθε πατέρας που νοιάζεται για το παιδί του».

- Πώς δημιουργήθηκε η σχέση του με τον αρχηγό της ΝΔ;
«Με γνωρίζει από παιδί ο Αντώνης Σαμαράς. Διατηρώ μια προσωπική σχέση μαζί του, την οποία δεν μου επιτρεπόταν μέχρι τώρα να δημοσιοποιήσω λόγω της διπλωματικής μου ιδιότητας».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης δείχνει να έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.
«Τα περιμένω όλα», λέει. «Και απαξιωτικά σχόλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα από ανώνυμους μπλόγκερ που ενεργούν στις προεκλογικές περιόδους ως «πληρωμένοι δολοφόνοι με κρυφά συμβόλαια». Είναι προφανές ότι σε ορισμένους δεν αρέσει η παρουσία μου στη ΝΔ, εμένα όμως μου φτάνει η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα