Διακόπηκε για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η δίκη Λημνιού

18:03 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόπηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις  10 π.μ., η  δίκη του Στέλιου Λημνιού, μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων Βόλου, μετά από μήνυση της ΑΓΕΤ.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι όμως ο δικηγόρος του κ. Λημνιού υπέβαλλε ένσταση με την οποία διατείνονταν, ότι ο  κ. Βλάχος ως διευθυντής του εργοστασίου στα Αστέρια Άγριας, υπέβαλλε μήνυση για λογαριασμό του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ χωρίς να έχει μία επίκαιρη εξουσιοδότηση για να το εκπροσωπεί.  Το δικαστήριο διέκοψε

για μία ώρα για να συζητήσει το θέμα και επιστρέφοντας απέρριψε  το αίτημα της υπεράσπισης, λέγοντας ότι ο διευθυντής μπορεί να εκπροσωπεί το Δ.Σ. πάγια,  σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. της εταιρείας.

Νωρίτερα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα συμπαράστασης στα μέλη της Επιτροπής Πολιτών είχε απευθύνει και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία.

Αναφορικά δε με την υπόθεση της μήνυσης της ΑΓΕΤ κατά του Στ. Λημνιού, υπενθυμίζει στην ανακοίνωση της ότι: “Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 πλοίο γεμάτο με σκουπίδια από Ιταλία, ήρθε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ για να τα ξεφορτώσει προς καύση. Οι πολίτες του Βόλου ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών και συγκεντρώθηκαν, για μια ακόμα φορά, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ για να διαμαρτυρηθούν, αναρτώντας και ένα πανό. Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ, ασκώντας τα «αστυνομικά τους καθήκοντα», αποκαθήλωσαν το πανό το οποίο όμως αρνήθηκαν να δώσουν πίσω στην Επιτροπή. Τότε το μέλος της Επιτροπής Στέλιος Λημνιός μπήκε μέσα στο χώρο του εργοστασίου για να ζητήσει το πανό. Οι εργαζόμενοι επεκτείνοντας πάλι «τα αστυνομικά τους καθήκοντα» ξυλοφόρτωσαν το Στέλιο Λημνιό, πράγμα που καταγράφηκε σε βίντεο πολιτών. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΓΕΤ. Δηλαδή δεν ήταν αρκετό το «αστυνομικό ξυλοφόρτωμα» από τους εργαζόμενους, αλλά μήνυσε το Στέλιο Λημνιό για διατάραξη οικιακής ειρήνης”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα