«Flowing Free»: Ένα γλυπτό – σύμβολο αφιερωμένο στην «θηλυκότητα και τη γενναιότητα» των γυναικών του Ιράν

12:31 3/10/2022 - Πηγή: iPop

Ένα πολύ ιδιαίτερο γλυπτό-σύμβολο ως φόρο τιμής στις γυναίκες του Ιράν σχεδίασε ο αρχιτέκτονας, Tim Fu. Με τίτλο «Flowing Free», η κίνηση του γλυπτού θυμίζει μαλλιά γυναικείου κεφαλιού και είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που δίνουν μάχη για τα δικαιώματά τους κόντρα στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν.

«Flowing Free» – Το γλυπτό για τις γυναίκες του Ιράν

Συγκεκριμένα, το γλυπτό «Ρέοντας στην Ελευθερία» έχει δημιουργηθεί από τον αρχιτέκτονα Tim Fu, ο οποίος εμπνεύστηκε για το έργο του από τη «θηλυκότητα και τη γενναιότητα» των

γυναικών και προορίζεται για μια πλατεία της «μετά-ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την δολοφονία της 22χρονης από την αστυνομία ηθών του Ιράν, έχει ξεσπάσει ένα πρωτοφανές κύμα οργής εναντίων του σκληρού καθεστώτος του Χαμενεΐ. Διαδηλώσεις έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Τεχεράνη αλλά και σε ολόκληρη την ιρανική επικράτεια. Οι αντιδράσεις για τον θάνατο της Mahsa Amini, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τα σύνορα του Ιράν και ταξιδεύουν πλέον με μεγάλη δυναμική σε ολόκληρο τον πλανήτη, ζωντανό παράδειγμα και το γλυπτό του Tim Fu.

Explainer: Tι ισχύει με το χιτζάμπ στο Ιράν και ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Fu (@ti.fu)

Ποιος είναι ο Tim Fu;

Ο Tim Fu είναι ένας αρχιτέκτονας σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο και ειδικεύεται στον προηγμένο υπολογιστικό σχεδιασμό και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μέλος των Zaha Hadid Architects στο Λονδίνο, όπου εστιάζει στον αλγοριθμικό σχεδιασμό στο ZH CODE (Computational Research Group). Η ομάδα εργάζεται σε διάφορες αρχιτεκτονικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία δουλειά του Tim Fu διερευνά τη χρήση της τεχνολογίας δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης, για να εξετάσει πώς αυτή η ανατρεπτική νέα τεχνολογία αναδιαμορφώνει τον ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Fu (@ti.fu)

Πώς ξεκίνησε ο Tim και η καλλιτεχνική του προσέγγιση;

Η τεχνολογία AI text-to-image έχει προκαλέσει πολύ ενδιαφέρον πρόσφατα. Πολλοί από τους αξιότιμους συναδέλφους του Tim Fu στην Zaha Hadid Architects εξερευνούν τη δουλειά του ως ένα πιθανό εργαλείο για τον σχεδιασμό του μέλλοντος. 

Όπως βλέπεις και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram η δουλειά του χαρακτηρίζεται ως χαοτική, ονειρική και σουρεαλιστική. Όλα τα έργα του είναι συγκλονιστικά και συναρπαστικά και οι φωτογραφίες του αντιπροσωπεύουν αόριστα και πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Fu (@ti.fu)

Δεν είναι βγαλμένα από ταινία Sci-Fi – Είναι γραφεία που θυμίζουν αμμόλοφους στην έρημο!

Οι τελευταίες σκέψεις του Tim Fu:

Η ταχύτητα της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης είναι αξιοσημείωτη, αλλά ο Tim Fu πιστεύει ακράδαντα ότι βρισκόμαστε ακόμη στα ξεκινήματα αυτής της τεχνολογίας. 

Η σημερινή της μορφή είναι ανεξέλεγκτη και χαοτική, αλλά σίγουρα θα προχωρήσει προς την επίτευξη μεγαλύτερου ελέγχου της λεπτομέρειας. Αυτό αναπόφευκτα θα κλονίσει όλους τους τομείς του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της οπτικοποίησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Fu (@ti.fu)

5 φούσκες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε νέα τεχνολογία συνοδεύεται από αρνητές. Έτσι κι εδώ υπάρχει μια αυξανόμενη αποστροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη με την ανησυχία ότι είναι εδώ για να αντικαταστήσει καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Εκείνος, όμως, διαφωνεί με την συγκεκριμένη άποψη. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που απαιτεί τον έλεγχο και την επιμέλεια ενός σχεδιαστή. Χωρίς τον σχεδιαστή, είναι κάτι σαν αφηρημένη τέχνη και δεν μπορεί να εξελιχθεί στη σφαίρα της χρησιμότητας.

Ο Tim ελπίζει να συνεχίσει την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσει έργα εμπνευσμένα από την ανθρωπότητα και τους αγώνες της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Flowing Free»: Ένα γλυπτό – σύμβολο αφιερωμένο στην «θηλυκότητα και τη γενναιότητα» των γυναικών του Ιράν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα