Marcelo: Ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο ελληνικό πρωτάθλημα- Γιατί είναι ιστορική η άφιξή του στα ελληνικά γήπεδα;

14:04 6/9/2022 - Πηγή: iPop

Απίστευτο και όμως αληθινό. Όταν διαβάσαμε στην αρχή ότι ο θρυλικός Marcelo, ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην ιστορία του αθλήματος και ο επί 15 χρόνια ποδοσφαιριστής της θρυλικής Ρεάλ Μαδρίτης με τα 5 τρόπαια Champions League, έρχεται να παίξει μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό, πιστέψαμε ότι είναι κάποιο τρολ. Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε πέρα για πέρα αληθινό και εντυπωσιακό, αφού ο Βραζιλιάνος

αστέρας ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το απίστευτα πλούσιο βιογραφικό του και τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, για να δώσει μια άλλη αίγλη στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν το ποδόσφαιρο δανείζεται κανόνες από το παιχνίδι της ζωής!

Η μυθική καριέρα του Marcelo

Τι να πρωτοπείς για αυτό τον παίχτη. Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου βεληνεκούς, αφού οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους. Ο θρυλικός Βραζιλιάνος αριστερός μπακ είναι ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην Ρεάλ Μαδρίτης, 13 εντός και 12 εκτός ισπανικών συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, ο Marcelo αγωνίστηκε για 15 χρόνια στη Βασίλισσα της Ευρώπης καταγράφοντας 38 γκολ και 101 ασίστ σε 546 συμμετοχές. Παράλληλα, κατέκτησε 5 τρόπαια Champions League, 6 πρωταθλήματα, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Copa del Rey και 5 ισπανικά Σούπερ Καπ. Πραγματικά, μυθικά νούμερα από έναν μύθο του αθλήματος.

Ένας τέτοιος παίχτης δεν είναι δυνατόν να είχε μείνει στα κατορθώματα του, μόνο με την φανέλα των merengues, αφού και στην εθνική Βραζιλίας έδωσε τα μέγιστα. Αναλυτικά, με την φανέλα της Σελεσάο αγωνίστηκε 58 φορές με απολογισμό 6 γκολ, έχει αγωνιστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2018) και έχει κατακτήσει το Confederations Cup (2013). Ομολογουμένως, μιλάμε για τον καλύτερο αριστερό μπακ την τελευταία δεκαετία, παίρνοντας ουσιαστικά τα σκήπτρα από τον συμπατριώτη και προκάτοχου του στην Ρεάλ, Ρομπέρτο Κάρλος.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47) (@olympiacosfc)

Παίχτης κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα

Αναμφίβολα, η έλευση του Marcelo στον Ολυμπιακό και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές βόμβες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Παλαιότερα, έχουν παίξει μπάλα στην Ελλάδα και άλλοι σπουδαίοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Detari, ο Giovanni, ο Rivaldo, ο Djibril Cisse και άλλοι. Αλλά, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τους προηγούμενους, νομίζω ότι ο Marcelo είναι ο πιο σπουδαίος ποδοσφαιριστής που έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Άλλωστε, μιλάμε για έναν εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης, αφού μόλις τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το 5ο τρόπαιο Champions League με την φανέλα της Ρεάλ.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος, αποτελεί τεράστια πολυτέλεια για το Ελληνικό πρωτάθλημα και συνάμα ένα ποδοσφαιρικό κόσμημα. Είναι πολύ ωραίο όταν τέτοιοι παίχτες έρχονται στην Ελλάδα για να παίξουν ποδόσφαιρο, και όχι μόνο για να κάνουν διακοπές. Είναι μια τεράστια αναβάθμιση και διαφήμιση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ένας παίχτης αυτού του βεληνεκούς διάλεξε για επόμενο σταθμό της υπέρλαμπρης καριέρας του έναν Ελληνικό σύλλογο. Ενδεχομένως, ο ερχομός του Marcelo, να ανοίξει την όρεξη και σε άλλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να έρθουν στην χώρα μας να παίξουν ποδόσφαιρο. Το ελπίζουμε δηλαδή να γίνει, διότι είμαστε ένας λαός που έχει πάρα πολύ ψηλά την στρογγυλή θεά και θέλουμε στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας να τις απολαμβάνουμε στο γήπεδο και όχι στην τηλεόραση.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47) (@olympiacosfc)

Η πανηγυρική υποδοχή

Δεν γινόταν να έρθει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής και να μην στηθεί μια πανηγυρική υποδοχή για το καλωσόρισμα. Πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να υποδεχτούν τον σπουδαίο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Η γιορτή που στήθηκε στις εξέδρες ήταν πραγματικά φαντασμαγορική. Ο Βραζιλιάνος πρώην αρχηγός της Ρεάλ, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, που στο πίσω μέρος της έγραφε το όνομα του με το αγαπημένο του νούμερο «12».

View this post on Instagram

A post shared by Marcelo Vieira (@marcelotwelve)

Στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» είχε στηθεί ένας «διάδρομος» από τα τρόπαια του συλλόγου, για να υποδεχθούν τον θρυλικό Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Όταν, πάτησε το χορτάρι του γηπέδου, έγινε πραγματικά ένας χαμός από βεγγαλικά και συνθήματα από το κόσμο στις εξέδρες. Ο Marcelo, δήλωσε ενθουσιασμένος, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο στην ζωή του και ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την υποδοχή που του ετοίμασαν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Marcelo: Ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο ελληνικό πρωτάθλημα- Γιατί είναι ιστορική η άφιξή του στα ελληνικά γήπεδα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα