Skytrax World Airline Awards 2022: Ποια αεροπορική εταιρεία ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2022;

17:28 26/9/2022 - Πηγή: iPop

Το 2022 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, εξαιτίας των περιορισμών που έφερε η πανδημία του Covid-19. Από τους περιορισμούς και τις αλλαγές που υπήρχαν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, δεν γινόταν να μην επηρεαστούν και οι αεροπορικές εταιρείες, που εξαιτίας των νέων και συνάμα πρωτόγνωρων συνθηκών, αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα των πτήσεων, σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Παρόλα αυτά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Skytrax, σε μια λαμπερή εκδήλωση ανακοίνωσε ποια ήταν η καλύτερη

αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για το 2022.

Η εκδήλωση World Airline Awards 2022

Μετά από δύο χρόνια εικονικών βραβείων, η εκδήλωση World Airline Awards 2022 επέστρεψε στις κανονικές διαδικασίες, με αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής των βραβείων 2022, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ιστορικό ξενοδοχείο Langham του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βραβεία World Airline Awards, που θεωρούνται ευρέως ως «τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας», ξεκίνησαν το 1999 και παραμένουν εντελώς ανεξάρτητα και αμερόληπτα με όλα τα έξοδα έρευνας πελατών και την εκδήλωση βραβείων που καταβάλλονται από τους διοργανωτές, τη Skytrax.

Έτσι λοιπόν, η Skytrax πραγματοποίησε έρευνες σε περισσότερους από 14 εκατομμύρια πελάτες, σε πάνω από 100 χώρες από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022, για να βρεθεί η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για την χρονιά που μας πέρασε.

Αυτή είναι η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για ταξίδια εν μέσω κορονοϊού

Η Qatar Airways στην κορυφή του κόσμου

Η Qatar Airways ψηφίστηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για έβδομη φορά ρεκόρ στα World Airline Awards 2022, κερδίζοντας τον διάσημο τίτλο της αεροπορικής εταιρείας της χρονιάς για το 2022. Παράλληλα, η εταιρεία από το Κατάρ απέσπασε οκτώ ακόμη βραβεία, μεταξύ των οποίων Best Business Class, Best Business Class Seat και Best Business Class Lounge Dining.

Αυτή την επιτυχία δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, η Εξοχότητά του κ. Akbar Al Baker, που δήλωσε ότι αυτό το βραβείο οφείλεται στην σκληρή δουλειά των υπαλλήλων της εταιρείας. Αναλυτικότερα, τα λόγια του: «Το να ανακηρυχθείς ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο ήταν πάντα στόχος όταν δημιουργήθηκε η Qatar Airways, αλλά να την κερδίσεις για έβδομη φορά και να πάρεις τρία επιπλέον βραβεία είναι μια απόδειξη για όλη τη σκληρή δουλειά των απίστευτων υπαλλήλων μας. Η συνεχής αφοσίωση και η προσήλωσή τους είναι να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν πετούν με την Qatar Airways. Το να κερδίσουμε αυτά τα βραβεία την ίδια χρονιά που γιορτάζουμε την 25η επέτειό μας είναι ακόμη πιο ικανοποιητικό και θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους επιβάτες μας που μας ψήφισαν. Η υποστήριξή σας μας οδηγεί σε μεγαλύτερα επιτεύγματα κάθε μέρα, εκτιμούμε την αφοσίωσή σας και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις μιας ζωής όταν πετάτε με την Qatar Airways».

Η Singapore Airlines κατέλαβε την δεύτερη θέση στον κόσμο, με την Emirates τρίτη, την ANA All Nippon Airways την τέταρτη και την Qantas Airways στην πέμπτη θέση, σε περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα της έρευνας.

View this post on Instagram

A post shared by Qatar Airways (@qatarairways)

Τα υπόλοιπα βραβεία

Οι μεγάλοι νικητές στα βραβεία ήταν η Qatar Airways που κέρδισε εννέα βραβεία, με την Singapore Airlines να λαμβάνει επίσης εννέα βραβεία. Στη Βόρεια Αμερική, η Delta Air Lines είχε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας έξι βραβεία ανά περιοχή. Στην Ευρώπη, η Turkish Airlines ήταν κυρίαρχη, λαμβάνοντας τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά ανταγωνιστικού τίτλου της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Edward Plaisted, Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax, δήλωσε ότι ενώ τα βραβεία ήταν αφιερωμένα στις καλύτερες εταιρείες αερομεταφορών, η βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας με τον Covid-19, τις ελλείψεις προσωπικού και την αύξηση των τιμών των καυσίμων που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Συνολικά δεν ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές από πολλές απόψεις», είπε στο κοινό κατά την διάρκεια της τελετής.

UnsplashΟι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου το 2022Qatar AirwaysSingapore AirlinesEmiratesANA All Nippon AirwaysQantas AirwaysJapan AirlinesTurkish AirlinesAir FranceKorean AirSwiss Int’l Air LinesBritish AirwaysEtihad AirwaysChina SouthernHainan AirlinesLufthansaCathay PacificKLMEVA AirVirgin AtlanticVistara

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Skytrax World Airline Awards 2022: Ποια αεροπορική εταιρεία ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2022; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Skytrax World Airline Awards 2022, Ποια, 2022,Skytrax World Airline Awards 2022, poia, 2022