Vegan croque monsieur: Η γνωστή λιχουδιά των γαλλικών μπιστρό στην πιο υγιεινή εκδοχή της!

14:16 4/9/2022 - Πηγή: iPop

Το croque monsieur το γνωρίζεις. Είναι ένας τύπος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θεωρείται δημοφιλές και γρήγορο έδεσμα, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε brunch. Πρόκειται για ένα τόσο ακαταμάχητο σνακ που πρέπει όλοι να μπορούν να το απολαμβάνουν, ανεξάρτητα από τη διατροφή τους. Έτσι, σήμερα θα μάθεις πώς να φτιάχνεις το vegan croque

monsieur, για την πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του σάντουιτς.

Εύκολο croque monsieur απευθείας απ’ τη Γαλλία!

Συνταγή για vegan croque monsieur: Υλικά

Υλικά για το σάντουιτς:

4 φέτες ψωμί250 γραμμάρια vegan τριμμένο τυρί6 φέτες vegan φέτες αλλαντικώνμουστάρδα (πικάντικη ή ντιζόν)

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι1 κουταλιά της σούπας vegan βούτυρο1/2 φλιτζάνι απλό γάλα αμυγδάλουαλάτι

Η απόλυτη συνταγή για vegan pancakes μπανάνας!

Πώς να φτιάξεις την υγιεινή παραλλαγή του πιο γνωστού σάντουιτςΛιώνουμε το vegan βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι. Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Μαγειρεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Προσοχή να μην αφήσουμε τη σάλτσα να χρυσίσει ή να καεί. Μπορούμε για περισσότερη νοστιμιά να προσθέσουμε μερικά βότανα ή μπαχαρικά.Στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας μπεσαμέλ, ύστερα το τυρί, τις φέτες vegan αλλαντικών, τη μουστάρδα ντιζόν και άλλο τυρί από πάνω. Τοποθετούμε και την άλλη φέτα ψωμί από πάνω και προσθέτουμε περισσότερη σάλτσα μπεσαμέλ και τυρί.Ψήνουμε το σάντουιτς στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μπορούμε να το ψήσουμε και λίγο παραπάνω για να σκουρύνει το τυρί, αλλά προσοχή για να μην μας καούν οι άκρες.Καλή απόλαυση!

Φτιάξαμε το πιο τέλειο cake σοκολάτας! Δεν θα πιστεύεις ότι είναι vegan

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Vegan croque monsieur: Η γνωστή λιχουδιά των γαλλικών μπιστρό στην πιο υγιεινή εκδοχή της! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Vegan,