Ακολουθείς μια χορτοφαγική διατροφή; Όλες οι πηγές πρωτεΐνης που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου και δεν έχουν κρέας!

13:08 1/10/2021 - Πηγή: iPop

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε και να σε βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τις χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης σε περίπτωση που είσαι vegan, vegetarian ή δεν είσαι και πολύ fan του κρέατος τέλος πάντων.

Η πρωτεΐνη είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός ισχυρού και υγιούς οργανισμού. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τα γεύματα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη σε

βοηθούν να μείνεις χορτάτη και γεμάτη ενέργεια όλη μέρα!

Αν αναρωτιέσαι από που λαμβάνουν οι vegan την πρωτεΐνη τους ή κάνεις τα πρώτα σου βήματα προς την χορτοφαγική διατροφή και θες να ενημερωθείς σχετικά με αυτό το θέμα, απλά συνέχισε την ανάγνωση και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

10 πηγές πρωτεΐνης απαραίτητες για τη διατροφή σου:Φακές

9 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1/2 φλιτζάνι (μαγειρεμένο)

Οι φακές είναι ένα πρωτεϊνικό γεύμα γεμάτο ενέργεια. Όχι μόνο προσφέρουν vegan πρωτεΐνη, ένα 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές σου δίνει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, σε βοηθούν να χορτάσεις και μπορούν να διατηρήσουν το βάρος σου υπό έλεγχο.

Σπόροι Chia

3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1 κουταλιά της σούπας

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ωμέγα-3. Μπορείς να τους αναμίξεις σε smoothies και να φτιάξεις μαρμελάδα σπόρων chia.

Οι 5 χρυσοί κανόνες για μια υγιεινή διατροφή που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις!

Κινόα

8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι (μαγειρεμένο)

Η κινόα είναι μοναδική μεταξύ των φυτικών πρωτεϊνών επειδή περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας την μια πλήρη πρωτεΐνη. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα έχει επίσης 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Η κινόα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, θειαμίνη και φυλλικό οξύ. Και ως πρόσθετο μπόνους για άτομα με κοιλιοκάκη ή οποιαδήποτε ευαισθησία στη γλουτένη, η κινόα δεν περιέχει γλουτένη.

Αυγά

6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μεγάλο αυγό

Τα αυγά είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωινό γεύμα. Κάποτε είχαν κακή φήμη ότι είχαν υψηλή χοληστερόλη, αλλά η κατανάλωση χοληστερόλης δεν οδηγεί στην αύξησή της. Μην τρως, όμως, μόνο το ασπράδι. Οι κρόκοι είναι επίσης πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, παρέχοντας πρωτεΐνη, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Αμύγδαλα

4 πολύ καλοί λόγοι για να συμπεριλάβεις το acai στη διατροφή σου

Αμύγδαλα

6 γραμμάρια πρωτεΐνης

Όπως και τα φιστίκια, έτσι και τα αμύγδαλα έχουν υψηλά ποσοστά φυτικών ινών και είναι πολύ σημαντικές πηγές πρωτεΐνης. Είναι μια εξαιρετική χορτοφαγική επιλογή για να διώξεις την πείνα μακριά. Δοκίμασέ το, επίσης, ως βούτυρο αμυγδάλου, ως σνακ ή ακόμα και στη σαλάτα σου.

Αρακάς

8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι

Οι περισσότεροι δε θεωρούν τον αρακά ως πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι. Τα πράσινα αυτά μικροσκοπικά μπιζέλια είναι νόστιμα ως συνοδευτικά ή μπορείς ακόμα να τα προσθέσεις στη σούπα ή στη σαλάτα σου.

Pexels Φυστικοβούτυρο

7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 2 κουταλιές της σούπας

Το φυστικοβούτυρο και τα φιστίκια, είναι γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μπορείς να δοκιμάσεις το φυστικοβούτυρο σε φρυγανιά, σε smoothies ή να φτιάξεις μια σάλτσα φιστικιού για αλμυρά πιάτα.

Όσπρια – Φασόλια

8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1/2 φλιτζάνι (μαγειρεμένα)

Όπως και οι φακές έτσι και τα φασόλια παρέχουν φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που οι περισσότεροι από εμάς δε του δίνουμε και πολύ σημασία. Είναι επίσης ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να προσθέσεις πρωτεΐνη σε tacos, σαλάτες και σούπες. Επιπλέον, τα φασόλια είναι φυτική πηγή σιδήρου.

Γονιμότητα και διατροφή: Οι φυσικοί τρόποι να την ενισχύσεις

Τυρί Cottage

14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1/2 φλιτζάνι

Το τυρί Cottage επιστρέφει στο πιάτο μας και αποτελεί μια πηγή πρωτεΐνης. Το τυρί Cottage είναι λίγο υψηλότερο σε νάτριο από γιαούρτι, οπότε να το έχεις στο νου σου αν προσέχεις την πρόσληψη αλατιού. Λειτουργεί γευστικά και ως αλμυρό ντιπ ή δοκίμασέ το και ως συνοδευτικό στα φρούτα.

PexelsΓιαούρτι

23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι

Το γιαούρτι είναι υπέροχο, μπορείς να το προσθέσεις σε smoothies, σε φρούτα και χρησιμοποιείται, επίσης, ως υποκατάστατο της κρέμας γάλακτος σε tacos ή σε ντιπ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ακολουθείς μια χορτοφαγική διατροφή; Όλες οι πηγές πρωτεΐνης που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου και δεν έχουν κρέας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα