Τι σημαίνει στην πράξη ένα mini lockdown και ποια είναι τα μέτρα που περιλαμβάνει;

12:23 1/10/2021 - Πηγή: iPop

Από σήμερα, 1/10, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς βρίσκονται σε καθεστώς mini lockdown προκειμένου να περιοριστεί η μεγάλη διασπορά κορονοϊού που εντοπίζεται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Καθώς η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη (επικινδυνότητα Επιπέδου 4), η ισχύς των ειδικών μέτρων παρατείνεται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα,

σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τις 14 συνολικά περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα, οι 10 είναι σε mini lockdown. 

Ταυτόχρονος εμβολιασμός για την γρίπη και τον κορονοϊό: Είναι ασφαλής;

Την ίδια ώρα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3, πορτοκαλί.

Τι σημαίνει στην πράξη ένα mini lockdown;

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε τα μέτρα που ισχύουν όταν μια περιοχή περνά στο «κόκκινο» επίπεδο. Τι σημαίνει πρακτικά ένα mini lockdown; Τα μέτρα που πρέπει να ακολουθείς είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Freedom Pass Data: Πώς θα λάβουν όσοι νέοι εμβολιάζονται τα 50 GB;

Τα μέτρα ισχύουν από Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Όπως τονίζει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Tρίτη δόση του εμβολίου: Ποιους θα αφορά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι σημαίνει στην πράξη ένα mini lockdown και ποια είναι τα μέτρα που περιλαμβάνει; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα