6+1 μέρη του σπιτιού σου που ξεχνάς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σου σκούπα

19:18 30/9/2021 - Πηγή: iPop

Τώρα που πλησιάζει σιγά σιγά ο χειμώνας η ηλεκτρική σκούπα θα γίνει το αγαπημένο σου απογευματινό χόμπι, μετά τη δουλειά. Έλα, όμως, που θέλει τέχνη και το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι πιο δύσκολο από ό,τι νομίζεις.

Αν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα ήρθε η στιγμή να σου αποκαλύψω πως υπάρχουν μέρη που δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι δε καθαρίζεις. Είσαι έτοιμη για το σοκ;

Καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα: Εσύ ποια μέρη ξεχνάς;

Κάτω από την παπουτσοθήκη

Συχνά τα παπούτσια σου φέρνουν μέσα στο σπίτι τη σκόνη από τον δρόμο. Όταν τα βάζεις στην παπουτσοθήκη τότε

η σκόνη μαζεύεται και μεταφέρεται στις τριγύρω περιοχές. Οπότε, προσπάθησε να σκουπίζεις συχνότερα την περιοχή κοντά στην παπουτσοθήκη σου.

Το στρώμα σου

Το στρώμα σου χρειάζεται την ίδια φροντίδα που χρειάζεται και το υπόλοιπο σπίτι σου διότι εκεί συσσωρεύεται όλη η σκόνη. Μη ξεχνάς, λοιπόν, να το σηκώνεις συχνά και να το καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα και από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικός οδηγός για το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος και το ύφασμά τους

Τα ηχεία της τηλεόρασης ή του Η/Υ

Έχεις ένα όμορφο ηχοσύστημα δίπλα στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή σου; Χρειάζεται καθάρισμα και η ηλεκτρική σκούπα είναι εδώ για να σε σώσει! Βεβαιώσου ότι η ρύθμιση δεν είναι πολύ υψηλή για να αποφύγεις τις ζημιές.

Το πληκτρολόγιο του Η/Υ

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου είμαι σίγουρη πως δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ. Σε ενημερώνω, όμως, ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Σκόνη και ψίχουλα μπορούν να συγκεντρωθούν ανάμεσα στα πλήκτρα, τα οποία μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα.

Cleantok: Η νέα τάση του TikΤok που σου δίνει κίνητρο να καθαρίσεις το σπίτι σου

Το ψυγείο

Οι ρωγμές στο ψυγείο, το συρτάρι και το πίσω μέρος των ραφιών του μπορούν να συλλέξουν πολλή σκόνη καθώς και υπολείμματα φαγητού. Η ηλεκτρική σκούπα διασφαλίζει την καθαριότητα του ψυγείου σου.

Κουφώματα παραθύρων

Τα περβάζια στα παράθυρα είναι συχνά το αγαπημένο μέρος του κατοικίδιου ζώου σου. Πέρα από αυτό είναι ένας χώρος που μπορείς να τον στολίσεις με φυτά ή διακοσμητικά χώρου της αρεσκείας σου, με αποτέλεσμα να συλλέγονται σκόνες. Η ηλεκτρική σκούπα, όμως, είναι εδώ για να βάλει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη!

Συρτάρια κουζίνας και ντουλάπας

Τα συρτάρια είναι πραγματικοί συλλέκτες σκόνης. Για να διατηρήσεις τα αντικείμενά σου καθαρά – από τα μαχαιροπίρουνα έως τις κάλτσες σου – πρέπει, επίσης, να σκουπίσεις το κάτω μέρος των συρταριών σου.

To TikTok σου δείχνει πώς να καθαρίσεις σημεία και αντικείμενα του σπιτιού σου που δεν φανταζόσουν ότι θέλουν καθάρισμα

Κουρτίνες

Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να αποτρέψεις τη σκόνη από τις κουρτίνες σου να εξαπλωθεί σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Επίλεξε τη σωστή κεφαλή για την ηλεκτρική σκούπα για να χωρά σε κάθε γωνία και δες σύντομα την αλλαγή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6+1 μέρη του σπιτιού σου που ξεχνάς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σου σκούπα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα