Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η σπουδαία αθλητική του καριέρα και οι διακρίσεις του

16:34 14/10/2022 - Πηγή: iPop

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, αφού ο Ολυμπιονίκης του Ταε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 42 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο χαμός του Έλληνα αθλητή σκόρπισε τεράστια θλίψη σε όλο τον αθλητικό κόσμο και μη της χώρας. Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές που έχει βγάλει αυτός ο τόπος με τεράστια καριέρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς ξεκίνησε την πορεία του, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές διακρίσεις και τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, στον χώρο του Τάε Κβον Ντο.

Πληροφορίες για την ζωή του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου 1979 και άρχισε το Ταε Κβον Ντο το 1982, σε ηλικία 3 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο Ταε Κβον Ντο. Είχε σπουδάσει Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ και το επάγγελμά του ήταν πυροσβέστης.

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης και είχε πολύ σημαντικές παραστάσεις στην πλούσια καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, οι διακρίσεις του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν αρκετές σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, με πιο σημαντικές τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

View this post on Instagram

A post shared by Alexandros Nikolaidis (@alex_nikolaidis)

Η καριέρα και τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 ο ύψος 2 μέτρων αθλητής του Ταε Κβον Ντο είχε υποστεί κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία και είχε μείνει εκτός αγωνιστικής για 2 χρόνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 έκανε την επανεμφάνισή του και αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών φτάνοντας μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Εκεί γνώρισε την ήττα από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη το 2008 και πραγματοποιήθηκε 3 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών. Στον τελικό με αντίπαλός του ήταν ο Γάλλος πρωταθλητής Πασκάλ Ζεντίλ.

Έπειτα, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο τον Αύγουστο του 2008. Ο Έλληνας Πρωταθλητής στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό στην κατηγορία των +80 κιλών, γνωρίζοντας και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Ένα από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήρθε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη το 2010. Αναλυτικά, ο Έλληνας Πρωταθλητής του Ταε Κβον Ντο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στον ημιτελικό τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.

View this post on Instagram

A post shared by Alexandros Nikolaidis (@alex_nikolaidis)

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του2010 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 3ος Χάλκινο μετάλλιο2009 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα – 5ος2008 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο2008 – Ευρωπαϊκό πρωταθλημα – 1ος Χρυσό μετάλλιο2004 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο2004 – Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα – 1ος Χρυσό μετάλλιο1998 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)1998 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 5ος1997 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος (Χρυσό μετάλλιο)1997 – Μεσογειακοί Αγώνες – 2ος (Αργυρό μετάλλιο)1996 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο1996 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η σπουδαία αθλητική του καριέρα και οι διακρίσεις του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα