Από τη Marilyn Monroe στην Diana: Η ιστορία πίσω από τον iconic σταυρό της πριγκίπισσας και το εξωφρενικό ποσό που τον αγόρασε η Kim Kardashian

12:30 19/1/2023 - Πηγή: iPop

Η συλλογή κοσμημάτων της Kim Kardashian έγινε πολύ πιο βασιλική, καθώς αγόρασε στην ετήσια δημοπρασία Royal & Noble του Sotheby’s τον σταυρό Attallah, που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana. Πρόκειται για ένα υπέροχο κόσμημα, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία.

Κολιέ της πριγκίπισσας Diana: Πόσο το αγόρασε η Kim
Kardashian;

Η σταρ των Kardashians προσφέρθηκε να αγοράσει το συγκεκριμένο μενταγιόν με τον τεράστιο σταυρό από αμέθυστο και διαμάντια βάρους 5,25 καρατίων με μία πολύ γενναιόδωρη προσφορά, αυτή των 197.453 $.

Από το «revenge dress» μέχρι τα biker shorts η πριγκίπισσα Diana έχει επηρεάσει το στυλ σου με τρόπους που ούτε εσύ φανταζόσουν!

«Πρόκειται για ένα τολμηρό κόσμημα από το μέγεθος, το χρώμα και το στυλ του, όποιος το φοράει κάνει μία ζωντανή δήλωση, είτε είναι πιστός, είτε λατρεύει τη μόδα, είτε και τα δύο», μοιράστηκε σε μια δήλωση ο επικεφαλής κοσμημάτων του Sotheby London, Kristian Spofforth. «Είμαστε χαρούμενοι που αυτό το κομμάτι βρήκε μια νέα πνοή στα χέρια ενός άλλου παγκοσμίως διάσημου ονόματος».

Πηγές επιβεβαιώνουν στο PEOPLE ότι η Kim πλέον έχει τη τιμή να περιλαμβάνει στη συλλογή της αυτό το εξαιρετικό κόσμημα που φόρεσε κάποτε η αείμνηστη πριγκίπισσα. Το όμορφο σταυρωτό μενταγιόν θα προστεθεί στην συλλογή κοσμημάτων της, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια που κάποτε φορούσαν ή ανήκαν σε δυνατές, εμβληματικές γυναίκες που την έχουν εμπνεύσει.

Πριγκίπισσα Diana: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό της νυφικό – Όλα τα μυστικά γύρω από το iconic φόρεμα που επέλεξε για την ημέρα του γάμου της

Η ιστορία πίσω από τον σταυρό Attallah:

Η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε το μενταγιόν σε πολλές εκδηλώσεις, αυτή, όμως, που κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ήταν στο φιλανθρωπικό γκαλά του Birthright το 1987 στο Λονδίνο, στο οποίο υποστήριξε το ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού για όσες γυναίκες βρίσκονται σε εγκυμοσύνη και τοκετό.

Συνδύασε το συγκεκριμένο μενταγιόν, με μία μακριά αλυσίδα με μαργαριτάρια και λουλουδάτες λεπτομέρειες και με ένα βασιλικό μωβ βικτοριανό βελούδινο φόρεμα από την Catherine Walker.

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTY

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο οίκος Sotheby’s, ο σταυρός Attallah έχει στις «πλάτες» του μια ιστορία δεκαετιών, ξεκινώντας από τους κοσμηματοπώλες της αυλής Garrard, οι οποίοι σχεδίασαν το μενταγιόν τη δεκαετία του 1920. Αργότερα αγοράστηκε από τον αείμνηστο Naim Attallah CBE, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Asprey & Garrard που συχνά δάνειζε το μοναδικό αυτό κόσμημα στην πριγκίπισσα Diana, τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο σταυρός δε φορέθηκε ποτέ ξανά από τον θάνατο της πριγκίπισσας. Η Diana, μάλιστα, είχε τόσο στενή σχέση με τον κοσμηματοπώλη που τον άφησε να επιλέξει το δαχτυλίδι αρραβώνων της το 1981.

Diana: Και τελικά τι ήταν; Η πριγκίπισσα της καρδιάς μας ή η εγωκεντρική γυναίκα με τις παραισθήσεις του Spencer;

Η Kardashian έχει γίνει πρωτοσέλιδο στο παρελθόν για την επαναφορά των αντικειμένων της pop κουλτούρας.

Τον περασμένο Μάιο, έριξε το Internet και πυροδότησε αντιδράσεις, αφού εμφανίστηκε στο Met Gala του 2022 με το φόρεμα Jean Louis που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε στον τότε πρόεδρο της Αμερικής John F. Kennedy στα γενέθλιά του το 1962.

Instagram / Kim Kardashian

Τα μυστικά και η ιστορία του φορέματος της Marilyn Monroe που φόρεσε η Kim Kardashian

Δανεισμένο από το μουσείο του Ripley’s Believe It or Not στο Ορλάντο της Φλόριντα, το εμβληματικό μεταξωτό φόρεμα σε χρώμα σαμπάνιας είχε μια σιλουέτα που αγκάλιαζε τις καμπύλες κάθε γυναίκας.

Η Kardashian έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ενσαρκώσει την εικόνα του Hollywood, βάφοντας τα μαλλιά της πλατινέ για «14 ώρες συνεχόμενα» και ακολουθώντας μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Αν και δέχτηκε αντιδράσεις για την απώλεια βάρους της και για το ότι φορούσε το εμβληματικό φόρεμα στην αρχή, η Kardashian συνέκρινε τη μεταμόρφωση με έναν ηθοποιό που ετοιμαζόταν για έναν μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Από τη Marilyn Monroe στην Diana: Η ιστορία πίσω από τον iconic σταυρό της πριγκίπισσας και το εξωφρενικό ποσό που τον αγόρασε η Kim Kardashian εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα