Αρμενία: Η ομοφοβία οδήγησε γκέι ζευγάρι στην αυτοχειρία. Σοκάρουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας

15:44 27/10/2022 - Πηγή: iPop

Τραγικός ήταν ο επίλογος για ένα γκέι ζευγάρι από την Αρμενία, το οποίο αποφάσισε να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια γέφυρα. Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση αυτή, συγκλονίζοντας την διεθνή κοινότητα και θέτοντας στο επίκεντρο το εδραιωμένο πρόβλημα της ομοφοβίας που υπάρχει στην πρώην σοβιετική χώρα.

Αν και το επίσημο κράτος της Αρμενίας έχει αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία από το 2003, πολλά γκέι ζευγάρια, 20χρόνια μετά, δεν νιώθουν πραγματικά ελεύθερα να κάνουν το coming out. Τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας είναι ισχνά στην χώρα αυτή, με αποτέλεσμα αρκετοί

Αρμένιοι να κρατούν κρυφή την προσωπική τους ζωής.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Αρμενία κατατάσσεται στην 47η θέση από τις 49 χώρες στην Ευρώπη στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Τι συνέβη με το γκέι ζευγάρι από την Αρμενία;

Σύμφωνα με τοπική αρμένικη οργάνωση LGBTQ, Pink Armenia, ένα νεαρό ζευγάρι ομοφυλόφιλων αποφάσισε να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια γέφυρα στην Αρμενία αφού αντάλλαξε ένα αποχαιρετιστήριο φιλί. Την περασμένη εβδομάδα, ο Arsen και ο Tigran πήδηξαν από τη γέφυρα Davtashen στην πρωτεύουσα Γιερεβάν, με τα δυο νεαρά αγόρια να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Πριν αυτοκτονήσει, το ζευγάρι έστειλε ένα σπαρακτικό μήνυμα μέσω του Instagram στο οποίο ποστάροντας κοινές τους φωτογραφίες έγραψαν: «Happy End. Μαζί πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε φωτογραφίες και να κάνουμε το επόμενο βήμα».

«H αγάπη κάνει την οικογένεια» – Το πιο γλυκό spot για τα αυτονόητα δικαιώματα των LGBTQI+ οικογενειών που πρέπει να δεις!

View this post on Instagram

A post shared by … (@rayyyyyennnnn)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι οικογένειες των νεαρών δεν ενέκριναν την σχέση τους, ενώ το ζευγάρι είχε δεχτεί και απειλές.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις της αρμένικης κοινότητας στο τραγικό γεγονός;

«Οι νεαροί είχαν πολλά χρόνια ζωής ακόμα μπροστά τους, αλλά λόγω μισαλλοδοξίας απέναντί ​​τους, έκαναν ένα τόσο τραγικό βήμα. Τα LGBTQ άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρανόησης από την οικογένειας και την κοινωνία», έγραψε η Pink Armenia.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα αγόρια έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς, δεν ήταν έκπληξη η αντίδραση του κοινού σε αυτό που είχε συμβεί. Υπήρξαν σχόλια γεμάτα μίσος και βρισιές, ενώ πολλοί συνέχιζαν να τονίζουν το γεγονός ότι τα αγόρια είναι ομοφυλόφιλα, γεγονός που δικαιολογεί την απόφασή τους να αυτοκτονήσουν. Πολλά σχόλια ενθάρρυναν ακόμη και άλλους ομοφυλόφιλους να κάνουν το ίδιο.

«Αυτό το θλιβερό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα LGBT άτομα στην Αρμενία δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε προστατευμένα από την κοινωνία ή το κράτος», καταλήγει η Pink Armenia.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την τραγικότητα του γεγονότος. Εν έτη 2022 ένα νεαρό ζευγάρι μιας ευρωπαϊκής χώρας αποφάσισε να αφαιρέσει την ζωή του, επειδή η κοινωνία δεν μπορούσε να δεχτεί τον ερωτά τους. Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την προσωπική ζωή των άλλων κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναυπάρξουν άλλα τέτοια αντίστοιχα περιστατικά.

6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αρμενία: Η ομοφοβία οδήγησε γκέι ζευγάρι στην αυτοχειρία. Σοκάρουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρμενία, Σοκάρουν,armenia, sokaroun