Εικόνες και στιγμιότυπα από την πιο εντυπωσιακή παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το Επίσημο Δείπνο

15:01 25/3/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα, 25 Μαρτίου 2021, όλο το πανελλήνιο από κάθε άκρη της γης γιορτάζει για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι εικόνες από την πιο παρέλαση για τα 200 χρόνια είναι εντυπωσιακές και προκαλούν συγκίνηση και δέος στον ελληνικό λαό.

Στιγμιότυπα από την παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ολοκληρώθηκαν και προκάλεσαν συγκίνηση σε κάθε άκρη της γης. Πολλοί ηγέτες ανά

τον κόσμο έστειλαν τις ευχές τους για αυτή την ιστορική μέρα για τον ελληνισμό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ολοκληρώθηκαν με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν συγκλονιστική για ακόμα μία χρονιά.

EurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissiΤο επίσημο δείπνο για την Επέτειο των 200 ετών

Στο επίσημο δείπνο για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που παρέθεσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο, παραβρέθηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου έδωσε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες για το δείπνο το πρωί της Πέμπτης  στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Ο ίδιος μίλησε για το πόσο συγκινημένος ήταν που τον επέλεξαν να μαγειρέψει στο πιο σημαντικό δείπνο της χρονιάς. Αναφέρθηκε στο στόχο του ο οποίος όπως τόνισε ήταν να μαγειρέψει όση περισσότερη Ελλάδα χωρούσε μέσα στα πιάτα. Πιο αναλυτικά ο γνωστός σεφ δήλωσε:

Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το δείπνο γιατί ήταν σημαντική ημέρα για όλη την Ελλάδα. Το να σε επιλέγει η πρώτη πολίτης της χώρας σου, η κυρία Πρόεδρος για να μαγειρέψεις σε αυτό το επετειακό δείπνο νομίζω πως είναι πολύ σπουδαίο και το καλό για όλους μας είναι ότι πήγε πάρα πολύ καλά.
Ο στόχος μου ήταν να μαγειρέψω όσο περισσότερη Ελλάδα χωρούσε μέσα στα πιάτα. Όλα τα πιάτα πήγαν περίφημα και το καθένα είχε τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του γευστική νότα.
Το πιο σπουδαίο για μένα είναι ότι ανταποκρίθηκα σε αυτό τον ρόλο που καλέστηκα να αναλάβω, με ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την χώρα μας.
Κυρίαρχο υλικό στο χθεσινό μενού ήταν το ψάρι και από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι θα μαγειρέψουμε θαλασσινά. Απλά περιμέναμε τον τελικό κατάλογο των καλεσμένων για να δούμε τις διατροφικές αλλεργίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εικόνες και στιγμιότυπα από την πιο εντυπωσιακή παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το Επίσημο Δείπνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα