Είσαι απλά εργατικός ή εργασιομανής; 5 τρόποι να το καταλάβεις

11:53 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Ο παραγωγικός και ο πολυάσχολος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές μοιάζουν τόσο πολύ, τουλάχιστον επιφανειακά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο εργατικός και το εργασιομανής.

Για να καταλάβεις, λοιπόν, εάν είσαι φουλ εργατικός με συγκεκριμένους στόχους ή εργασιομανής, πρέπει να περάσεις το παρακάτω τεστ που θα σου ανοίξει τα μάτια και θα καταλάβεις πώς και εάν πρέπει ν’ αλλάξεις κάτι σχετικά με το πόσο ρόλο παίζει η δουλειά

στη ζωή σου.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Ο εργατικός δουλεύει, και δουλεύει πολύ όταν έχει όμως πραγματικά έναν στόχο να εκπληρώσει. Και δεν σταματάει να εργάζεται μέχρι να καταφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Ο εργασιομανής από την άλλη, ακόμα κι όταν δεν έχει να κάνει κάτι ουσιαστικό, θα κατασκευάσει κάποια δουλειά. Ο νούμερο ένα στόχος του είναι να είναι απασχολημένος, γιατί αισθάνεται ανασφάλεια να μην έχει να κάνει τίποτα.

Υπάρχει γραμμή του τερματισμού;

Εάν είσαι ο τύπος που θέτει ένα στόχο, τον επιτυγχάνει και μετά αρχίζει τις σκέψεις για το κατά πόσον είναι αρκετό αυτό που κατάφερες, τότε ναι πιθανότατα να είναι μια προειδοποίηση ότι είσαι εργασιομανής.

Ο εργασιομανής δεν γνωρίζει πότε κάτι είναι αρκετό. «Δεν είναι αρκετά καλό. Δεν είμαι αρκετά καλός. Δεν έχω αρκετή υποστήριξη, χρόνο κλπ.», είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις που επικρατούν στο χαοτικό μυαλό του.

Έχεις σκαμπανεβάσματα;

Τίποτα δεν είναι σταθερό σ’αυτή τη ζωή. Το πρόγραμμά σου, η ενέργειά σου. Έτσι, οι επιδόσεις σου διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο. Εξαίρεση αποτελεί ο εργασιομανής, ο οποίος ο κόσμος να χαλάσει επιτυγχάνει πάντα τη μέγιστη παραγωγικότητα… μέχρι να βγει τελείως off!

Προδραστικός ή αντιδραστικός;

Ο εργατικός είναι συνήθως και προδραστικός. Τι σημαίνει αυτό; Σχεδιάζει την ημέρα του και βάζει σε προτεραιότητα τα πιο σημαντικά και στην συνέχεια επιτρέπει σε μη προγραμματισμένα πράγματα να συμπληρώσουν την ημέρα του.

Ο εργασιομανής από την άλλη είναι αντιδραστικός με το χρόνο και τη δουλειά του. Αφήνει τους άλλους και πράγματα που προκύπτουν στην πορεία να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν το πρόγραμμά του.

Ποιος ορίζει την αξία σου;

Αυτή θα μπορούσε να είναι και η πιο θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του εργατικού και του εργασιομανή. Ο εργασιομανής συνήθως ψάχνει επιβεβαίωση για την αξία του από τρίτους, ενώ ο εργατικός γνωρίζει την αξία του και δεν νιώθει την ανάγκη να την αποδεικνύει συνεχώς στους άλλους.

Συνεπώς, ο εργατικός χαρακτηρίζεται από μια εσωτερική ηρεμία, ενώ ο εργασιομανής ζει με τον φόβο της αποτυχίας και την απογοήτευση που έρχεται από την αναζήτηση της συνεχούς επιβεβαίωσης από τρίτους.

The post Είσαι απλά εργατικός ή εργασιομανής; 5 τρόποι να το καταλάβεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα