Ενστάσεις για το TikTok trend που σε προτρέπει να “τραυματίσεις” την γάτα σου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην ξανασκαρφαλώσει πάνω του

12:44 4/12/2021 - Πηγή: iPop

Οι χρήστες του TikTok μοιράζονται μια ασυνήθιστη μέθοδο για να αποτρέψουν τις γάτες από το να σκαρφαλώσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος, αλλά οι ειδικοί στα ζώα προειδοποιούν για την τάση αυτή. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα έχουν δει τη γάτα τους να σπάει στολίδια ή φώτα καθώς σκαρφαλώνει πάνω στο δέντρο — ή ακόμα και να καταρρέει. Η τάση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τους ιδιοκτήτες να κάνουν μια προληπτική κίνηση: να κυνηγούν τη γάτα τους γύρω από το δωμάτιο με το δέντρο πριν αυτό στολιστεί, σε μια προσπάθεια να τρομάξουν το ζώο.

Βρήκαμε τα πιο hot

χριστουγεννιάτικα ρούχα για σκύλους! Γιατί ο τετράποδος φίλος σου δε γίνεται να λείπει από το γιορτινό τραπέζι

Εάν το TikTok σου λέει να φοβίσεις την γάτα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μην το κάνεις

Αν και ορισμένοι που δοκίμασαν τη μέθοδο ισχυρίζονται ότι αρχικά ήταν επιτυχής, οι ειδικοί στα ζώα είπαν στο Newsweek ότι δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα – και θα μπορούσε να προκαλέσει πιο σοβαρά προβλήματα.

@becs.richards Traumatized tree traumatized cat #catsoftiktok #christmas #mariahcarey #christmastree ♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

«Το να τρομάξεις σκόπιμα μια γάτα με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο – ή οτιδήποτε άλλο – δεν θα έχει άλλο σκοπό από το να της προκαλέσει περιττό άγχος», δήλωσε ο Daniel Cummings, υπεύθυνος συμπεριφοράς στη φιλανθρωπική οργάνωση Cats Protection του Ηνωμένου Βασιλείου. «Οι περισσότερες γάτες θα βιώσουν άγχος σε αυτήν την κατάσταση, ιδιαίτερα καθώς τα Χριστούγεννα μπορεί ήδη να είναι μια αγχωτική περίοδος για τις γάτες που μπορεί να δυσκολεύονται με μια αλλαγή στη ρουτίνα, άγνωστες διακοσμήσεις και επιπλέον θόρυβο.

«Οι γάτες που αγχώνονται εύκολα ή εκτίθενται επίμονα σε άσκοπα στρεσογόνες καταστάσεις, μπορεί να συνεχίσουν να υποφέρουν από παρατεταμένα προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα συμπεριφοράς και καταστάσεις όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος».

Unsplash YoonJae Baik

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήσουμε ήσυχες τις γάτες μας και αντί να τις τρομάζουμε με το δέντρο να χρησιμοποιούμε άλλες εναλλακτικές μεθόδους για να τις αποτρέψουμε από το να το ρίξουν. Αφού αγαπούν από την φύση τους το σκαρφάλωμα μπορούμε να τους φτιάξουμε ένα δικό τους δέντρο για να σκαρφαλώνουν μόνο αυτές και να τοποθετήσουμε ένα μικρό προστατευτικό πλέγμα γύρω από το δέντρο του σπιτιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ενστάσεις για το TikTok trend που σε προτρέπει να “τραυματίσεις” την γάτα σου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην ξανασκαρφαλώσει πάνω του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα