Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; – Η πραγματική αιτία και η κατάσταση της υγείας σου

16:15 17/11/2021 - Πηγή: iPop

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις βλεφαρίδες εδώ κι εκεί, μερικοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι μπορεί να σου φέρει τύχη, αλλά αν αντιμετωπίζεις σοβαρή βλεφαρόπτωση τότε μάλλον είναι κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχήσει και να σε κάνει να επισκεφτείς τον γιατρό σου. Αλήθεια, όμως, ποιος γνωρίζει πραγματικά γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες;

Η πτώση των βλεφαρίδων μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Μπορεί να υποδηλώνει τη χρήση λανθασμένων προϊόντων ομορφιάς, υπερβολικό άγχος, ακόμα και το αποτέλεσμα ακατάλληλης αφαίρεσης ψεύτικων βλεφαρίδων. Μπορεί, όμως, να μη σημαίνει

τίποτα από τα παραπάνω και απλά ο οργανισμός σου να θέλει να σου αποκαλύψει με αυτόν τον τρόπο ότι του συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό και χρειάζεται μία επίσκεψη στον γιατρό.

Πώς να καθαρίσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου για να διαρκέσουν περισσότερο στο χρόνο

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις:Υπερβολικό τρίψιμο και τριβή

Είναι σημαντικό να διατηρείς την περιοχή των ματιών σου καθαρή, ειδικά όταν πρόκειται να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πριν τον ύπνο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καθαρισμός μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς μπορείς να αποφύγεις οποιανδήποτε τραυματισμό στην περιοχή των ματιών, αποφεύγοντας το βαρύ τρίψιμο, το τράβηγμα των βλεφαρίδων και την υπερβολική δύναμη, ειδικά κατά μήκος του βλεφάρου.

Ένας κοινός ένοχος πίσω από την τριβή των βλεφαρίδων και την πτώση τους είναι η χρήση της μάσκας ύπνου.

Βακτηριακή λοίμωξη (από ληγμένο μακιγιάζ)

Εάν δεν προσέχεις τις ημερομηνίες λήξης του μακιγιάζ σου, μπορεί να είναι ο ένοχος και η αιτία πίσω από την απώλεια των βλεφαρίδων σου. Τα ληγμένα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να οδηγήσουν σε βακτηριακή μόλυνση, οπότε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να έχεις το νου σου στην ημερομηνία λήξης, για να αποφύγεις οποιαδήποτε μορφή φλεγμονής.

PexelsΑλλεργικές αντιδράσεις

Αν είσαι επιρρεπής σε αλλεργικές αντιδράσεις τότε εάν θέλεις να μη μείνεις χωρίς βλεφαρίδες πρέπει να κοιτάς τις ετικέτες των προϊόντων σου και τα συστατικά τους. Αλλεργίες σε καλλυντικά, μακιγιάζ ματιών, ντεμακιγιάζ, περιποίηση δέρματος, ακόμη και βερνίκια νυχιών είναι κοινές αιτίες βλεφαροδερματίτιδας και, εάν είναι σοβαρές, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια βλεφαρίδων.

4 βήματα για να βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες χωρίς να φαίνονται ψεύτικες

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Όταν πρόκειται για εξτένσιον, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στην κόλλα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει πτώση των βλεφαρίδων. Στην περίπτωση των ψεύτικων βλεφαρίδων, η κόλλα μπορεί να συνδεθεί με τις φυσικές βλεφαρίδες και, αν δεν αφαιρεθεί σωστά, μπορεί να αφαιρέσει και τις δικές σου.

Πότε πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό;

Εάν έχεις αποκλείσει όλα τα παραπάνω και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, ίσως έφτασε η στιγμή να επισκεφτείς έναν γιατρό για να εξετάσει την υποκείμενη κατάσταση. Είναι πιο ανησυχητικό εάν οι βλεφαρίδες σου πέφτουν και στα δύο βλέφαρα, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί καμπανάκι για ένα πιο μόνιμο πρόβλημα. Εάν παρατηρήσεις συνοδευτική τριχόπτωση στα φρύδια ή στο κεφάλι μαζί με δερματικές αλλαγές όπως φαγούρα και ερυθρότητα αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέψεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; – Η πραγματική αιτία και η κατάσταση της υγείας σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα