Γυναικοκτονία στην Αργολίδα: Άνδρας σκότωσε την γυναίκα του και έπειτα αυτοκτόνησε

14:38 1/10/2021 - Πηγή: iPop

Μια ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 1/10, στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αργολίδα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας δολοφόνησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε μια νέα γυναικοκτονία από έναν 78χρονο άνδρα, στην Βερβερούδα Ερμιονίδας, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και ανέφερε πως η γυναίκα του είναι νεκρή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο,

εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας και στη συνέχεια βρήκαν και τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε κρεμαστεί.

Γυναικοκτονία, μέχρι εδώ!

Γυναικοκτονία στην Αργολίδα: Η 12η μέσα σε έναν χρόνο

Η σύζυγος, 75 ετών φέρεται να έχασε την ζωή της από τα χέρια του άνδρα της ο οποίος την σκότωσε πνίγοντάς την πιθανόν με σχοινί. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε Αλτσχάιμερ.

Παρά το γεγονός πως οι σχέσεις τους φαίνεται να ήταν καλές, ο άνδρας αποφάσισε να προβεί στην αποτρόπαιη αυτή πράξη, προκειμένου να την απαλλάξει από την κατάστασή της μην αντέχοντας άλλο την σκληρή καθημερινότητα που ζούσαν λόγω της ασθένειας.

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας άφησε και ένα σημείωμα που έγραφε: “Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ”.

Αξίζει να σημειώσουμε και να τονίσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης καθώς οι γυναικοκτονίες έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Κάθε μέρα μαθαίνουμε πως ακόμα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και το χαμόγελό της από τον άνδρα της επειδή τόλμησε να του αντισταθεί ή να του φέρει αντίρρηση. Στην προκειμένη περίπτωση ο σύζυγος πήρε την απόφαση να της αφαιρέσει τη ζωή ώστε να μην υποφέρει πια. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως το γυναικείο σώμα είναι υπόθεση και κτήμα μόνο της γυναίκας.

“Δεν υπάρχει έρωτας, είναι μόνο κτήση”: Ο Π. Κοκκινόπουλος μιλά ανοιχτά για όλα όσα φοβάται η ελληνική κοινωνία να πει

Πόσες γυναικοκτονίες πρέπει άραγε να σημειωθούν ώστε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να λάβουμε δράση ως κοινωνία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γυναικοκτονία στην Αργολίδα: Άνδρας σκότωσε την γυναίκα του και έπειτα αυτοκτόνησε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα