Η εφορία σε “ανακρίνει” μ’ ένα νέο έντυπο | Τι πρέπει να συμπληρώσεις

19:41 11/2/2020 - Πηγή: iPop

Η εφορία για τους επαγγελματίες επιφυλάσσει μια “έκπληξη” για φέτος. Συγκεκριμένα, περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα πρέπει να αναφέρουν αναλυτικά στοιχεία της επαγγελματικής τους δραστηριότητας μέσω ενός εντύπου κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Η εφορία για τους επαγγελματίες βάζει έναν ακόμη μπελά στο κεφάλι τους. Μέσω του εντύπου Ε3, αφού συμπληρώσουν τα έσοδα και τα έξοδα,  θα υπολογίζονται αυτόματα τα ποσοστά κέρδους ώστε, σε συνδυασμό με τον κλάδο που δραστηριοποιείται ο κάθε επαγγελματίας, να προκύπτει αυτόματα ποιοι «φουσκώνουν» τις δαπάνες για να γλιτώσουν φόρο

και ποιοι όχι.

Και η αναλυτική περιγραφή των δαπανών θα είναι υποχρεωτική κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Συγκεκριμένα, στο Ε3 θα πρέπει να συμπληρώνονται:

Οι καταβληθείσες μικτές αποδοχές προς τους εργαζόμενους της επιχείρησηςΟι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκανΟι παροχές σε είδος προς τους εργαζόμενους όπως τα δάνεια, τα κουπόνια σίτισης κλπΤα έξοδα για ενέργεια της επιχείρησης (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα οχημάτων κλπ)Τα έξοδα για ύδρευσηΤα έξοδα για λογαριασμούς τηλεπικοινωνιών (δαπάνες για σταθερά και κινητά τηλέφωνα internet Κλπ)Τα έξοδα για τις πληρωμές των ενοικίων της επιχείρησης.

Μετά την αναλυτική καταγραφή, οι φορολογικές Αρχές θα δημιουργούν μια λίστα με υποψήφιους προς έλεγχο. Γιατί για παράδειγμα, θα εξεταστεί αν μια εταιρία έχει χαμηλό μεικτό περιθώριο κέρδους αλλά υψηλό ποσοστό δαπανών για καύσιμα, ίσως να είναι υποψήφια για έλεγχο.

Πολύ περισσότερο, μέχρι τα τέλη Μαΐου έρχεται η ηλεκτρονική σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis αλλά και η αντικατάσταση όσων ταμειακών δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το διαδίκτυο. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής τήρησης των βιβλίων, για να μπορούν οι Αρχές άμεσα να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα οικονομικά μιας εταιρίας.

Τα περιθώρια σφίγγουν και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί. Το πότε θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων αναμένεται να οριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πώς μπορεί να αλλάξει κάποιος το επώνυμό του;

Διαβάστε επίσης:

Ποια ζευγάρια πρέπει να κάνουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις;

Το άρθρο Η εφορία σε “ανακρίνει” μ’ ένα νέο έντυπο | Τι πρέπει να συμπληρώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα