Η σημαντική προσθήκη στο υπνοδωμάτιο σου που ποτέ δεν είχες σκεφτεί!

18:31 11/2/2020 - Πηγή: iPop

Το να μάθεις κάτι καινούργιο, να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα, όπως το να μάθεις μια καινούργια γλώσσα, συχνά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αλλά πώς μπορεί να διευκολύνεις αυτήν τη διαδικασία; Προσθέτοντας μυρωδιές στο δωμάτιο σου. Και τι εννοούμε με αυτό;

Μια ομάδα από Γερμανούς ερευνητές αναφέρει πως για να μάθεις και να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα, τότε είναι σημαντικό να προσθέσεις μυρωδιές στο δωμάτιο σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εκπαιδεύσεις

τον εγκέφαλό σου.

Οι ερευνητές, βρήκαν πως αυτές οι μυρωδιές καθώς μελετάς κάτι και κατά τη διάρκεια του ύπνου, οδηγούν σε μεγαλύτερη επιτυχία.

Αυτό που απέδειξαν είναι ότι τα αρώματα στην καθημερινή μας ζωή δρουν υποστηρικτικά σε διάφορους τομείς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοχευμένα.

Αυτός είναι ο τρόπος να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές απ’ την κουζίνα

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Η ομάδα ζήτησε από μαθητές να βάλουν αρωματικά sticks στο γραφείο τους στο σπίτι καθώς μελετούσαν Αγγλικά και στη συνέχεια να τα βάλουν κοντά στο κρεβάτι καθώς πήγαιναν για ύπνο.

Την επόμενη μέρα, του δόθηκαν κάποιες εξετάσεις γνώσεων και λέξεων που είχαν μάθει. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων tests στη συνέχεια, συγκρίθηκαν με αυτά μιας άλλης ομάδας μαθητών που είχε λάβει τις ίδιες γνώσεις και τις ίδιες πληροφορίες απλώς δεν είχαν χρησιμοποιήσει τα αρωματικά sticks.

Οι μαθητές έδειξαν μια πολύ καλύτερη πρόοδο όταν χρησιμοποιούσαν τα αρωματικά sticks κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά και όταν διάβαζαν.

Σε ένα επιπρόσθετο πείραμα, μια ομάδα φοιτητών που μύριζαν το άρωμα τριαντάφυλλου κατά τη διάρκεια της μελέτης και του ύπνου, είχαν επίσης τα ίδια αρωματικά sticks στο γραφείο όταν έκαναν εξετάσεις για τα Αγγλικά. Οι φοιτητές είχαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

Όπως λένε και οι ερευνητές, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι η μυρωδιά λειτουργεί και όταν είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Προηγούμενες μελέτες είχαν πάντα υποθέσει ότι μια ιδιαίτερη οσμή θα μπορούσε να διευκολύνει μόνο τη μάθηση κατά τη διάρκεια ευαίσθητων φάσεων ύπνου. Αυτή η έρευνα, ωστόσο, δείχνει ότι μια μυρωδιά και καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου βοηθά σημαντικά.

Η οσμή μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στη διαδικασία της μάθησης και τελικά, θα μυρίζει καλύτερα ο χώρος σου. Σε κάθε περίπτωση θα βγεις κερδισμένος.

Κι αφού βάλεις τα αρωματικά sticks…. πρόσθεσε κι αυτό:

Αυτό που πρέπει να έχεις στο γραφείο για λιγότερο άγχος!

Photo:Pexels

Το άρθρο Η σημαντική προσθήκη στο υπνοδωμάτιο σου που ποτέ δεν είχες σκεφτεί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα