Με μια μόνο κλήση, χωρίς να πας στην αστυνομία: Ο νέος τρόπος να καταγγείλεις άμεσα μια κακοποίηση ζώου

13:00 5/10/2022 - Πηγή: iPop

Από εδώ και στο εξής μπορείς να καταγγείλεις κάθε κακοποίηση ζώου στη νέα τηλεφωνική γραμμή της Άμεσης Δράσης, χωρίς να χρειάζεται να πας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να τηλεφωνείς στον πενταψήφιο αριθμό 10410.

Όπως καταλαβαίνεις, η νέα τηλεφωνική γραμμή είναι εμπνευσμένη από την 4η Οκτωβρίου, όπου είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων. Εκεί μπορείς να καταγγείλεις οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης ή θανάτωσης αδέσποτου ή

και δεσποζόμενου ζώου. 

Όλα όσα αλλάζουν στην εγκύκλιο του Άρειου Πάγου για την κακοποίηση των ζώων

Τηλέφωνο για κακοποίηση ζώων: Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Οι αστυνομικοί που θα υποδέχονται τις καταγγελίες, και θα έχουν έδρα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κατεχάκη, θα ενημερώνουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που έχει συμβεί το καταγγελλόμενο περιστατικό, και από εκεί θα ξεκινά η διερεύνησή του.

«Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας», αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygreece)

Ζώα συντροφιάς: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο; Όσα πρέπει να γνωρίζεις μέσα από 18 ερωτήσεις – απαντήσεις

Η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων

Σε ανακοίνωση της η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς τονίζει ότι το βήμα αυτό είναι σημαντικό για τη χώρα, αλλά δεν είναι πανάκεια στην κακοποίηση ζώων.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η γραμμή είναι ένα ακόμα εργαλείο για παροχή πληροφοριών σχετικά με την κακοποίηση ζώων και ζητάει να αποφεύγονται οι ανώνυμες καταγγελίες γιατί με αυτό τον τρόπο οι υποθέσεις δεν θα μπορούν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αφού δεν θα υπάρχουν μάρτυρες.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων «η ύπαρξη γραμμής δεν σημαίνει μετάθεση ευθύνης, το χειρότερο θα ήταν ο καθένας να κάνει ανώνυμα τηλεφωνήματα και να μην δίνει τα στοιχεία του. Οι υποθέσεις αυτές πιθανότατα δεν θα φθάσουν σε δίκη».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με μια μόνο κλήση, χωρίς να πας στην αστυνομία: Ο νέος τρόπος να καταγγείλεις άμεσα μια κακοποίηση ζώου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα