Νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει ανάμεσα σας σε σύγκριση με τα πρώτα ραντεβού; Αυτές είναι οι συνήθειες που βρίσκουμε χαριτωμένες στην αρχή αλλά απίστευτα ενοχλητικές κατά τη διάρκεια της σχέσης

19:01 15/1/2023 - Πηγή: iPop

Μπορεί στα πρώτα στάδια των ραντεβού όλα να μοιάζουν ρόδινα, αλλά τι συμβαίνει όταν η καθημερινότητα και η ρουτίνα εισέρχονται στη πραγματικότητα μιας σοβαρής σχέσης; Μπορεί να ακουστεί κάπως σκληρό, αλλά ορισμένες συμπεριφορές μετατρέπονται από ελκυστικές σε τελείως εκνευριστικές. Αν είσαι και εσύ σε μακροχρόνια σχέση, ξέρεις ότι ορισμένα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου μπορούν εύκολα να αλλάξουν από χαριτωμένα σε ανυπόφορα. Αν έχεις σκεφτεί: «γιατί πλέον με εκνευρίζουν οι συμπεριφορές του συντρόφου μου;», σου έχω την απάντηση.

Πράγματα που στην αρχή σου φαίνονταν cute, με την πάροδο

του χρόνου είναι πολύ πιθανόν να χάσουν τη γοητεία τους. Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Αντιθέτως, ακολουθεί τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Πρόκειται για ιδιορρυθμίες που βρήκες χαριτωμένες στα πρώτα στάδια του έρωτα, αλλά σιγά σιγά έχουν μετατραπεί σε πηγές έντασης μέσα στη σχέση.

Γιατί, πλέον, με εκνευρίζουν οι συμπεριφορές του συντρόφου μου;Pexels

Είναι μια ερώτηση που που οι περισσότεροι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή σε μια μακροχρόνια σχέση μας. Αυτά είναι ,λοιπόν, τα τέσσερα πράγματα που στην αρχή μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα και γλυκούλικα αλλά με την πάροδο του χρόνου «κουράζουν» σε μια σοβαρή σχέση.

Το να είσαι αναποφάσιστος

Στην αρχή μπορεί να είναι πολύ βολικό να ορίζεις το πρόγραμμα μόνος σου, και να επιλέγεις πού θέλεις να πας και τι θέλεις να κάνεις. Αλλά, όταν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου για κάποιο καιρό, γίνεται πολύ απογοητευτικό να κερδίζουν αποκλειστικά οι δικές σου αποφάσεις. Μια χαλαρή διάθεση είναι πολύ ελκυστική στα πρώτα ραντεβού. Ωστόσο, καθώς περνάει ο χρόνος και πρέπει να λαμβάνετε πραγματικές αποφάσεις μαζί, ο άλλος φαίνεται να είναι περισσότερο βολικός παρά χρήσιμος.

Αν κάτι σε ενοχλεί, το να μην μιλάς γι’ αυτό

Το να εκνευρίζεσαι με τον σύντροφό σου περιστασιακά, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ωστόσο, αν νιώθεις συνεχώς ενοχλημένος με το άλλο σου μισό και το κάθε μικρό που κάνει, ίσως χρειαστεί να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για την σχέση σου. Οι τσακωμοί και τα νεύρα δεν αποτελούν σίγουρα το αλατοπίπερο σε μια μακροχρόνια σχέση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκφράσεις τους προβληματισμούς σου. Το να τα κρατάς όλα μέσα σου σίγουρα θα επηρεάσει εσένα αλλά και τη σχέση σου, καθώς το άλλο σου μισό θα βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του τι φταίει.

Το «πείραγμα», που δεν είναι πάντα πείραγμα

Πολλοί άνθρωποι κρύβουν τη παθητική επιθετικότητα τους με αστεία. Στην αρχή, φαίνεται σαν ένα διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο πείραγμα. Αλλά μετά από λίγο, τα συνεχόμενα πειράγματα, χωρίς λόγο και εκτός χρόνου, δημιουργούν αμφιβολίες για το αθώο περιεχόμενό τους. Με την παρόδου του χρόνου αυτά τα «αθώα» πειράγματα μπορεί να γίνουν πραγματικά επώδυνα για τον δέκτη στη σχέση.

Από την άλλη πλευρά, το να μην καταλαβαίνεις πότε κάνει πλάκα ο σύντροφός σου και πότε όχι μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό πονοκέφαλο. Μερικές φορές οι αισθήσεις του χιούμορ σας απλά δεν ταιριάζουν και δεν έχει κανένα νόημα να μένεις με κάποιον που κάνει πάντα τον αστείο.

Όταν η πλάκα μετατρέπεται σε απερισκεψία

Όταν ξεκινάς να βγαίνεις τις πρώτες φορές με κάποιον με τελείως διαφορετικό mindset από το δικό σου, μπορεί να είναι συναρπαστικό. Ίσως σε ενθαρρύνει να βγεις από το καβούκι σου και να ή να σου παρέχει μια απόδραση από την πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό που ξεκινά ως διασκεδαστικό, μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα. Έτσι, όσο συναρπαστικό κι αν φαίνεται το είδος του απερίσκεπτου ανθρώπου στην αρχή, δεν είναι πάντα βιώσιμο ή υγιές σε μια πραγματική σχέση.

Το θετικό είναι, ότι οι παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και επιλύσιμες. Σκέψου εκείνα τα πράγματα που σε ενοχλούν περισσότερο στη σχέση σου και κάνε μια παραγωγική συζήτηση με τον σύντροφό σου πριν να είναι πολύ αργά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει ανάμεσα σας σε σύγκριση με τα πρώτα ραντεβού; Αυτές είναι οι συνήθειες που βρίσκουμε χαριτωμένες στην αρχή αλλά απίστευτα ενοχλητικές κατά τη διάρκεια της σχέσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νιώθεις, Αυτές,niotheis, aftes