Παϊδάκια μπάρμπεκιου σε σάντουιτς! Κάπως έτσι η Τσικνοπέμπτη σου θα αποκτήσει πραγματικό νόημα!

14:59 23/2/2022 - Πηγή: iPop

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και εννοείται πως μιλάω για την Τσικνοπέμπτη! Είναι η χαρά κάθε ανθρώπου και όλοι την περιμένουμε πώς και πώς για να τσικνίσουμε και να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κρέας! Αν είσαι vegan υπάρχουν πάρα πολλά φαγητά που μπορείς να απολαύσεις και να τιμήσεις αυτή την ημέρα, αλλά σήμερα δυστυχώς δεν έχω κάτι για εσένα. Απευθύνομαι στους κρεατοφάγους και είμαι σίγουρη πως αυτή την συνταγή για παϊδάκια σε σάντουιτς θα την λατρέψεις!

Τσικνοπέμπτη εν μέσω καραντίνας γίνεται; Κι όμως ναι, και με αυτές

τις ιδέες θα περάσεις καλά ακόμα και στο σπίτι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:παϊδάκια πλάτης, αφαίρεσε τη μεμβράνη (αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρέσεις τα κόκκαλα από τα παϊδάκια)

Μείγμα μπαχαρικών:

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα1 κουταλιά της σούπας πιπέρι2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη2 κουταλάκια αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

Για το σερβίρισμα:

1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου (285 γρ.)¼ φλιτζάνι μέλι (85 γρ.)1 μεγάλο ψωμί4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο1 κουταλιά της σούπας σουσάμι2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και καραμελωμένα2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Είσαι vegan κι όλοι γύρω σου τσικνίζουν; Ο αγώνας για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη ξεκινά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.Τοποθέτησε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου. Συνδύασε την πάπρικα, το πιπέρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια κάλυψε τα παϊδάκια ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Τύλιξε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παϊδάκια. Είναι σημαντικό οι χυμοί από τα παϊδάκια να παραμένουν μέσα στο αλουμινόχαρτο για να διατηρούνται υγρά τα παϊδάκια κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποίησε περισσότερα φύλλα αλουμινόχαρτου εάν χρειάζεται.Ψήσε τα παϊδάκια για 3-3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Ξετύλιξε τα παϊδάκια και αφαίρεσε τα κόκαλα.Συνδύασε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και άλειψε τα παϊδάκια.Ψήσε τα παϊδάκια για περίπου 5 λεπτά μέχρι το γλάσο να ροδίσει.Κόψε τη φραντζόλα ψωμιού στη μέση κατά μήκος και μετά βουτύρωσε και τις δύο πλευρές του ψωμιού. Πασπάλισε το σουσάμι στην εξωτερική πλευρά του ψωμιού και στη συνέχεια φρυγάνισέ το. Μετάφερε προσεκτικά τα παϊδάκια στο κάτω μισό ψωμιού και στη συνέχεια ρίξε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το πάνω μισό ψωμί. Κόβουμε σε περίπου 8 σάντουιτς και σέρβιρε.

Λαχταριστά – slow cooked παϊδάκια με σάλτσα BBQ που λιώνουν στο στόμα

Δες εδώ το σχετικό βίντεο με τα παϊδάκια σε σάντουιτς:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παϊδάκια μπάρμπεκιου σε σάντουιτς! Κάπως έτσι η Τσικνοπέμπτη σου θα αποκτήσει πραγματικό νόημα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα