Ποια Βενετία; Βρήκαμε τις 5 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για βαρκάδα στα κανάλια τους

14:26 30/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο μύθος της ρομαντικής Βενετίας κρατάει χρόνια και η αλήθεια είναι πως αν σχεδιάζεις ένα ταξίδι σε μια πόλη με κανάλια, είναι η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό. Το ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν κι άλλες εξίσου όμορφες περιοχές που αξίζουν να τους δώσεις μια ευκαιρία;

Σε μια εμβληματική γωνιά της Ιταλίας, η Βενετία είναι χτισμένη από μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται με κανάλια και συνδέονται με πάνω από 400 γέφυρες. Με το “Grand Canal” να διασχίζει την πόλη, τα διάσημα μέρη της Βενετίας έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης κι έχουν ζωγραφιστεί στην ιστορία από τους Tintoretto, Guardi

και Canaletto.

Ενώ αυτός ο εξαιρετικός μεσαιωνικός υδάτινος κόσμος της Αδριατικής όντως έχει θέσει τον πήχη ψηλά, η Ευρώπη είναι γεμάτη από πόλεις που διαθέτουν γοητευτικά δίκτυα καναλιών και δημιουργούν μια υπέροχη αίσθηση και μια αύρα ρομαντισμού.

Ενώ εμείς τα αγνοούμε επιδεικτικά και επικεντρωνόμαστε στην Βενετία, αυτά τα κανάλια γεμίζουν ομορφιά τις Ευρωπαϊκές πόλεις και είναι ιδανικά για καλοκαιρινές βόλτες και ποτά δίπλα στη φύση!

Tips για να διατηρήσεις τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σου αναλλοίωτες!

Μάθε ποια είναι τα πιο όμορφα κανάλια της Ευρώπης:Κοπεγχάγη

Με την παραθαλάσσια συνοικία Nyhavn του 17ου αιώνα στην καρδιά της, η Κοπεγχάγη είναι μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης και ιδανική για μια κρουαζιέρα στο κανάλι της. Διάσημο για τα αστικά σπίτια με έντονα χρώματα και τα παλιά ξύλινα πλοία, το Nyhavn είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να απολαύσεις ένα καλοκαιρινό απόγευμα ή να κάνεις μια βόλτα με τη βάρκα.

Unsplash / Nick KarvounisΜπέρμιγχαμ

Οι κάτοικοι του Μπέρμιγχαμ μιλούν περήφανα για την πόλη τους και υπενθυμίζουν σε όλους ότι διαθέτει “περισσότερα κανάλια από τη Βενετία”. Παρόλο που στη σειρά Peaky Blinders του BBC απεικονίζονται ως ένα αδιάφορο πέρασμα για τον Τόμι Σέλμπ, αν ποτέ πας στο Μπέρμιγχαμ θα συνειδητοποιήσεις ότι τα κανάλια του είναι πανέμορφα και θα εντυπωσιαστείς!

Με πάνω από 160 χιλιόμετρα κανάλια που είναι ακόμα πλωτά, τα πολυσύχναστα μπαρ και οι καφετέριες στο Gas Street Basin αναδεικνύουν τη ζωντάνια της πόλης στο έπακρο, ενώ το ήσυχο μονοπάτι προς το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ είναι μια απόδραση από την σκληρή καθημερινότητα.

Unsplash / Bas van der Horst

Συμβουλές για low budget ταξίδια!

Αμβούργο

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερα κανάλια από το Άμστερνταμ και τη Βενετία, το Αμβούργο ίσως δεν είναι η πρώτη πόλη που θα τοποθετούσες σε έναν ρομαντικό χάρτη των ευρωπαϊκών καναλιών. Αλλά ως το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης μετά το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα, αυτή είναι μια πόλη όπου οι πλωτές οδοί της έχουν πολλές χρήσεις. Μια βόλτα ή μια περιήγηση με βάρκα στα κανάλια του Αμβούργου είναι ένα must-do.

Unsplash / Adrian DegnerΣτοκχόλμη

Βρίσκεται σε ένα αρχιπέλαγος δεκατεσσάρων νησιών, η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γεμάτη κανάλια και ποτάμια και πάνω από 50 γέφυρες. Στην πραγματικότητα, το αρχικό όνομα για την ιστορική Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης ήταν “Η πόλη ανάμεσα στις γέφυρες”.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης, το κανάλι Djurgårdsbrunnskanalen είναι ένας από τους πιο ήσυχους και γραφικούς πλωτούς δρόμους. Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων ανάμεσα στο αξιοθέατο Djurgården και την ηπειρωτική χώρα, το ελικοειδές μονοπάτι με τα δέντρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές πεζοπορίας της Στοκχόλμης.

Unsplash / Linus Mimietz

Μάζεψε λεφτά για τα επόμενα must ταξίδια σου

Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ, που βρίσκεται γύρω από τα διάσημα κανάλια του 17ου αιώνα, χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής και περιλαμβάνει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα από αυτές τις αρχαίες πλωτές οδούς και περίπου 1.500 γέφυρες. Είναι τόσο σημαντικές για την ταυτότητα του Άμστερνταμ, υπάρχει ακόμη και Μουσείο των καναλιών.

Αν και όχι τόσο μεγάλα όσο της Βενετίας, τα κανάλια και οι γέφυρες του Άμστερνταμ έχουν ένα στυλ πολύ ξεχωριστό. Συχνά πλαισιωμένα από πολύχρωμα αρχοντικά, καταπράσινους δρόμους και γέφυρες με λουκέτα, τα κανάλια της Ολλανδίας αξίζουν σίγουρα την επίσκεψή σου.

Unsplash / Adrien Olichon

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια Βενετία; Βρήκαμε τις 5 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για βαρκάδα στα κανάλια τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα