Πρώτη φορά μπάνιο σε κουτάβι – 5 μυστικά για να λατρέψει το νερό!

13:45 8/4/2022 - Πηγή: iPop

Μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο μπάνιο του κουταβιού σου και η διαδικασία σου φαίνεται βουνό; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τα μυστικά μας μαζί σου και να σε βοηθήσουμε! Ελπίζουμε αυτή η πρώτη φορά να μείνει αξέχαστη και σε σένα αλλά και στον μικρό σου τριχωτό φίλο! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Όταν κάνεις μπάνιο το κουτάβι σου, όχι μόνο προσέχεις την υγιεινή του και το φροντίζεις, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί, να δεθείτε και να αναπτύξετε ισχυρότερα

συναισθήματα.

Να θυμάσαι πάντα, όμως, ότι κάθε κουτάβι είναι διαφορετικό, επομένως μερικά μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα στο μπάνιο από κάποια άλλα. Είτε, λοιπόν, το κουτάβι σου κλαψουρίζει, είτε κουνάει την ουρά του βλέποντας τη μπανιέρα, εάν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, μπορείς να του προσφέρεις την πιο θετική εμπειρία!

Πώς θα πείσεις τον σκύλο σου να κάνει μπάνιο;

Πρώτο μπάνιο σε κουτάβι: Πότε και πώς να το κάνω;Βρες προϊόντα που είναι ασφαλή για κουτάβια

Καθώς προετοιμάζεσαι για την ώρα του μπάνιου, είναι σημαντικό να καταλάβεις τι είδους σαμπουάν θα χρησιμοποιήσεις με βάση τον τύπο τριχώματος του κουταβιού σου. Εάν πρόκειται για πολύ μικρό κουτάβι, θα πρέπει να αποφύγεις το σαμπουάν και να το κάνεις μπάνιο μόνο με ζεστό νερό για τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ρώτησε τον κτηνίατρό σου πότε είναι ασφαλές να εισάγεις το σαμπουάν στην ζωή του.

Ο κτηνίατρός σου μπορεί να σου συστήσει ένα συγκεκριμένο σαμπουάν για κουτάβι για τις ανάγκες του. Γενικά, είναι καλύτερο να επιλέγεις σαμπουάν με φυσικά συστατικά σε περίπτωση που το κουτάβι σου έχει αλλεργίες.

Πώς να κάνεις στεγνό καθάρισμα στον σκύλο σου;

Αγκάλιασε το κουτάβι σου!

Το μπάνιο τις πρώτες φορές μπορεί να είναι τρομακτικό για τον μικρό σου φίλο, επομένως το έχει ανάγκη να νιώσει ασφάλεια. Φρόντισε, λοιπόν, να του δώσεις πολλές αγκαλιές και ίσως ακόμη και μερικές λιχουδιές. Όταν τα κουτάβια συνδέουν τα μπάνια με ανταμοιβές, ο καθορισμός εντάσσεται στην ρουτίνα τους και γίνεται ευκολότερος. Μια κακή εμπειρία μπορεί να προκαλέσει στο σκυλί σου φόβο την ώρα του μπάνιου.

Προετοίμασε την μπανιέρα

Πριν εισάγεις το κουτάβι σου στην μπανιέρα, βεβαιώσου ότι είναι προετοιμασμένη για την πιο άνετη εμπειρία. Για να αποτρέψεις το σκυλί σου να γλιστρήσει και να χτυπήσει, μπορείς να τοποθετήσεις ένα αντιολισθητικό χαλάκι μπάνιου στο κάτω μέρος της μπανιέρας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να βεβαιωθείς ότι η θερμοκρασία του νερού είναι χλιαρή, καθώς το νερό που είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο μπορεί να σοκάρει το κουτάβι σου και να του δημιουργήσει μία αρνητική εικόνα για το μπάνιο.

Pexels Σαμπουάν

Όταν έρθει η ώρα να εισάγεις το σαμπουάν στη ζωή του, φρόντισε να αποφύγεις τα αυτιά, τα μάτια και το στόμα του σκύλου σου, ώστε να μην ερεθίσεις τις ευαίσθητες περιοχές του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεις τα αυτιά, καθώς το νερό μπορεί να παγιδευτεί και να προκαλέσει μολύνσεις.

Ενυδάτωση

Όπως το ανθρώπινο δέρμα, το δέρμα του σκύλου μπορεί να γίνει ξηρό και ερεθισμένο εάν δεν ενυδατωθεί σωστά. Μετά από ένα καλό «λούσιμο» και ξέβγαλμα, θα πρέπει να του περάσεις ένα ασφαλές για τα κουτάβια conditioner. Ξέπλυνε καλά, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο προϊόν στη γούνα του.

Κάνε το μπάνιο του σκύλου σου μια τέλεια εμπειρία!

Στέγνωσε τη γούνα!

Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να στεγνώσεις το σκυλάκι σου με μία πετσέτα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφού τον στεγνώσεις με μια πετσέτα, ανάλογα με τον τύπο τριχώματος που έχει, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι. Μπορείς, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό πιστολάκι μαλλιών χειρός στη χαμηλότερη, δροσερή του θέση! Μόλις στεγνώσει, βούρτσισε τη γούνα τους προς την κατεύθυνση που μεγαλώνει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρώτη φορά μπάνιο σε κουτάβι – 5 μυστικά για να λατρέψει το νερό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα