Σημασία δεν έχει μόνο με ποιον άντρα κοιμάσαι, αλλά και με ποιον άντρα ξυπνάς

17:50 19/11/2021 - Πηγή: iPop

19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Άντρα, και αναρωτιέμαι κατά πόσο εμείς οι γυναίκες εκτιμάμε αυτή τη μέρα. Κάθε χρόνο με το που ακούμε Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αρχίζουμε να το βροντοφωνάζουμε, να ανεβάζουμε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, να στολιζόμαστε και να βγαίνουμε έξω να το γιορτάσουμε. Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα, όμως, ποιος θα πει χρόνια πολλά σε όλους αυτούς τους άντρες που γεμίζουν

τις ζωές μας με χαρά; Μόνο με χαρά, γιατί στους άλλους ούτε που θέλω να αναφερθώ. Η λέξη άντρας είναι μια δύσκολη λέξη, βέβαια, γι’ αυτό πάμε να δούμε σε ποιους θα ευχηθούμε. Τι σημαίνει άντρας τελικά;

Αν ανοίξεις ένα λεξικό θα δεις ότι γράφει πως άντρας είναι ο άνθρωπος αρσενικού γένους που έχει περάσει την εφηβεία και είναι ενήλικος. Ωστόσο, άντρας δεν είναι απλά αυτός που είναι άνω των 18 και φοράει παντελόνια. Για μένα, ο άντρας δεν χρειάζεται να φαίνεται στο ντύσιμο, αλλά στη συμπεριφορά. Ο άντρας είναι πολλά περισσότερα από το αρσενικό φύλο. Είναι τρόπος ζωής. Είναι οι αξίες, τα ιδανικά, ο χαρακτήρας που κουβαλάει. Είναι το χάιδεμα που θα σου κάνει το βράδυ πριν κοιμηθείτε και το επίσης ζεστό φιλί που θα σου δώσει το πρωί με το που ξυπνήσετε.

Τι σημαίνει άντρας τελικά; Μπορείς να δώσεις όποιον ορισμό θέλεις, όμως κοίτα στην πράξη να επιλέγεις άντρες που θα τηρούν αυτόν τον ορισμό. Δε θυμάμαι ποτέ καμία γυναίκα να είπε “θέλω έναν άντρα που να μη με σέβεται και να με ταπεινώνει”, όμως στην πράξη πολλές γυναίκες βρέθηκαν με τέτοιους άντρες. Φυσικά και σε αυτό μόνο οι θύτες φταίνε και κανείς άλλος, αλλά πρόσεξε ο δικός σου άντρας να μην είναι ένας από αυτούς. Κάποιος άλλος, λίγο πιο ντόμπρος, θα έλεγε ότι άντρας είναι αυτός που τιμά τα παντελόνια του. Εγώ θα σου το πω λίγο διαφορετικά… Άντρας είναι αυτός που σε κάνει να περνάς όμορφα και σε σέβεται και όταν πέφτετε στο κρεβάτι και όταν σηκώνεστε από αυτό.

Μην αντιμετωπίζεις όλους τους άντρες με τον ίδιο τρόπο

Όπως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έτσι και ο κάθε άντρας διαφέρει. Μερικές από εμάς πιστεύουμε ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, όμως στην πραγματικότητα είναι ίδιοι επειδή εμείς τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Δε θα ‘ναι ποτέ κανείς ίδιος με τον πρώην ή τον νυν σου. Όσο κι αν μοιάζουν, όσο κι αν θες κι εσύ να μοιάζουν, είναι διαφορετικοί και είναι καλό αυτό. Είναι καλό ναι, γιατί δε θες έναν ίδιο άντρα που θα σου θυμίζει τον πρώην σου. Δεν θες έναν ίδιο άντρα που θα κάνει τα ίδια λάθη, που πάλι δε θα σου δείχνει την αγάπη του ή πάλι θα σου κρύβει πράγματα. Ο επόμενος που θα βρεις ίσως να είναι αρκετά διαφορετικός κι αν δεν είναι, φρόντισε εσύ η ίδια να τον αντιμετωπίσεις με διαφορετικό τρόπο.

Pexels

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός…Υπάρχει στ’ αλήθεια;

Σημασία δεν έχει μόνο με ποιον άντρα κοιμάσαι, αλλά και με ποιον άντρα ξυπνάς

Ίσως να πας με πολλούς άντρες στη ζωή σου, ίσως και όχι. Σημασία, όμως, δεν έχει αν θα σου αρέσουν στο κρεβάτι, αλλά στην πραγματική ζωή, εκεί έξω που όλα είναι τόσο δύσκολα.

Πολλοί άντρες θα σου φανούν ελκυστικοί και ενδιαφέροντες. Πολλοί θα το παίξουν ήρωες και κόλακες για να σε ρίξουν. Πολλοί θα σε σερβίρουν ή θα σου κρατήσουν το παλτό για να το φορέσεις, γιατί ξέρουν ότι αυτό “πιάνει”. Πολλοί θα βρεθούν στο δρόμο σου και θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν. Όμως μην υποκύψεις σε όλους αυτούς. Μην υποκύψεις στο πρώτο ευγενικό βλέμμα, στο πρώτο κομπλιμέντο, στο πρώτο ρομαντικό ραντεβού. Μην μπεις σε ένα ακόμη social media να ψάξεις έναν ακόμη άντρα που στην αρχή θα σου φέρεται όμορφα κι έπειτα θα αρχίσει να ξεχνά την παρουσία σου στη ζωή του και θα σε έχει μόνο για γλάστρα.

Να θες έναν που στα δύσκολα ήταν εκεί, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε. Έναν που σε μια διχασμένη και άνιση κοινωνία, εκείνος ξέρει τι θα πει γυναίκα και θα σου φέρεται σα να είσαι γυναίκα, ακόμη κι αν έρχονται δύσκολες στιγμές κι εσύ για λίγο το ξεχνάς. Να θες έναν άντρα που να μη μιλάει μόνο αλλά και να ακούει και να ξέρει να φέρεται σε βάθος χρόνου. Γιατί στην τελική ο άντρας είναι επιλογή.

Να είσαι η γυναίκα που επιλέγει τον άντρα και που δεν συμβιβάζεται απλά με τον πρώτο ευγενικό κύριο με κοστούμι και γραβάτα. Να είσαι εκείνη που ψάχνει τον σεβασμό στα μάτια του συντρόφου της και την αξιοπρέπειά του στις πράξεις κι όχι στα λόγια. Να είσαι η γυναίκα που μεγαλώνει τα αγόρια της όπως θα ήθελε να της φέρεται ο σύντροφός της. Να συμπεριφέρεσαι στους άντρες όπως θα ήθελες μια κοπέλα να συμπεριφερθεί στον γιο σου. Να είσαι αυτή που αγαπά τον άντρα και προσπαθεί να τον κάνει καλύτερο. Γιατί με λίγη αγάπη όλα γίνονται πιο όμορφα!

Είναι η γυναίκα που διαλέγει τον άντρα που θα τη διαλέξει.

Paul Lefevre Geraldy, Γάλλος συγγραφέας

Χρόνια Πολλά άντρες της ζωής μας! Ελπίζω να κάνετε το μέλλον μας ομορφότερο και καλύτερο με την παρουσία σας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σημασία δεν έχει μόνο με ποιον άντρα κοιμάσαι, αλλά και με ποιον άντρα ξυπνάς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα