Συνεχίζει να «γράφει» ιστορία η Ελίνα Τζένγκο: Αναδείχτηκε κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης – «Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός»

11:47 23/10/2022 - Πηγή: iPop

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση για την Ελίνα Τζένγκο, η οποία παρέλαβε εχθές (22/10) το βραβείο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας για το 2022, βραβείο που πρώτη φορά κατακτά αθλητής από την Ελλάδα. Η ίδια κλήθηκε τη φετινή σεζόν να διαχειριστεί την πίεση και το βάρος μιας μεγάλης επίδοσης. Και όχι μόνο το πέτυχε κερδίζοντας το χρυσό στο Μόναχο, αλλά κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά για εκείνη!

Ο ελληνικός αθλητισμός «λάμπει» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου – Χρυσό μετάλλιο για την Ελίνα Τζένγκο

στον ακοντισμό

Ελίνα Τζένγκο- Βραβείο κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας: Ένα τεράστιο επίτευγμα

Το γκαλά των κορυφαίων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν στο Ταλίν και είχε την ευκαιρία να παραλάβει το σπουδαίο αυτό βραβείο.

Η ίδια φαινόταν πολύ ικανοποιημένη, ενώ στο άκουσμα του ονόματός της, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, την ώρα που οι φίλοι του στίβου, αλλά και ο προπονητής της, στην αίθουσα την χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Μεταξύ άλλων, θέλησε να μιλήσει για όλα αυτά που κατάφερε με αγώνα, πείσμα και πολλή δουλειά να πετύχει τη φετινή σεζόν.

«Μετά την κακή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πολλοί μου έλεγαν “Ελίνα είσαι τόσο μικρή ακόμη, δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τις κορυφαίες ακοντίστριες. Και πήγα στο Ευρωπαϊκό και κέρδισα το χρυσό.

Σίγουρα η ηλικία είναι μόνος ένας αριθμός. Όταν προσπαθείς και προπονείσαι κάθε μέρα όλο πιο σκληρά, μπορείς να πετύχεις τα πάντα», δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο, που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. 

Κορυφαία βραδιά για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Ευρώπης #segas #athletics #werunwejumpwethrow pic.twitter.com/EIQRojvelx

— SEGAS (@PRESEGAS) October 22, 2022

Η ίδια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα. Έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και παράλληλα κατέχει και το Ολυμπιακό Ρεκόρ στον ακοντισμό γυναικών Κ18 (Μπουένος Άιρες, 2018).

Ελίνα Τζένγκο: «Είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα» – Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Κορυφαία αθλήτρια του 2022 στις γυναίκες αναδείχθηκε η Μπολ, ενώ στους άνδρες για πρώτη φορά τον τίτλο μοιράστηκαν δύο αθλητές οι Ντουπλάντις (επί κοντώ) και Ινγκεμπρίτσεν (5.000 μ.). Υποψήφιος κορυφαίος στους άνδρες ήταν και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

View this post on Instagram

A post shared by European Athletics (@europeanathletics)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνεχίζει να «γράφει» ιστορία η Ελίνα Τζένγκο: Αναδείχτηκε κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης – «Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζει, Ελίνα Τζένγκο, Αναδείχτηκε, Ευρώπης – Η,synechizei, elina tzengko, anadeichtike, evropis – i