Τορτίγια bowls με σαλάτα: Το πιο γρήγορο, υγιεινό και vegan γεύμα που μπορείς να φτιάξεις!

15:02 25/8/2022 - Πηγή: iPop

Θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα, ιδανικό για την δουλειά ή μετά την προπόνηση; Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από τα τορτίγια bowls και γ’ αυτό ακριβώς θα μάθουμε σήμερα βήμα βήμα πώς να τα φτιάχνεις! Πανεύκολα τορτίγια bowls, λοιπόν, για εσένα που θέλεις κάτι απλό, αλλά νόστιμο το μεσημέρι ή το βράδυ.

Γεμιστές πιπεριές με κινόα! Η μαγική συνταγή με γεύση τάκος που θα σε ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό

Τορτίγια bowls – Συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς4 κουταλάκια του γλυκού λάδι4 μεγάλες τορτίγιες 2 καρδιές μαρουλιού 2 ντομάτες½
κόκκινο κρεμμύδι2 αβοκάντο1 φλιτζάνι καλαμπόκι (175 γρ.), σε κονσέρβα, ξεπλυμένο και στραγγισμένο1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια (170 γρ.), ξεπλυμένα και στραγγισμένα¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο (60 mL)¼ φλιτζάνι χυμό λάιμ (60 mL)1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη⅛ κουταλάκι του γλυκού κύμινο½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Φάε τον μπακαλιάρο σου αλλιώς! Εναλλακτικά τάκος με μεθυσμένο φιλέτο μπακαλιάρου και πικάντικη σάλτσα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180°C.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μπολ ανθεκτικό στο φούρνο ώστε να καλύψει την επιφάνεια (1 κουταλάκι του γλυκού ανά μπολ, όσες είναι οι τορτίγιες). Πιέζουμε κάθε τορτίγια σε ένα λαδωμένο μπολ.Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα μπολ με τις τορτίγιες να κρυώσουν.Κάνουμε 3 κοψίματα κατά μήκος σε καθεμία από τις καρδιές μαρουλιού, αφαιρούμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις προσθέτουμε στο μπολ με το μαρούλια.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στη σαλάτα.Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα.Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια.Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το σκόρδο, το κύμινο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε στη σαλάτα το dressing και ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε κάθε μπολ τορτίγιας με τη σαλάτα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τορτίγια bowls με σαλάτα: Το πιο γρήγορο, υγιεινό και vegan γεύμα που μπορείς να φτιάξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα