Βάλε φαντασία στη σαλάτα σου: Με αυτή τη συνταγή το αγγουράκι θα γίνει το αγαπημένο σου λαχανικό!

14:27 7/8/2022 - Πηγή: iPop

Τι καλύτερο για το καλοκαίρι από μια δροσερή και λαχταριστή σαλάτα αγγουριού; Τα τραγανά αγγούρια και τα βελούδινα ραπανάκια είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό το νόστιμο πιάτο με πολύ απλά υλικά. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα, είναι έτοιμο σε μόλις 15΄ και είναι ό,τι πρέπει για μία καυτή καλοκαιρινή μέρα! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται καλύτερα αμέσως μετά την προετοιμασία της. Εάν θέλεις

να προετοιμάσεις τα συστατικά εκ των προτέρων, απλώς κράτησε τα αγγούρια και το dressing ξεχωριστά στο ψυγείο και ανακάτεψε αμέσως πριν το σερβίρεις.

Υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς, αγγούρι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά

Συνταγή για την πιο δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα αγγουριού: Υλικά1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (συνιστάται να είναι πλήρες σε λιπαρά)1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη1 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι1 μέτριο λεμόνι, ξύσμα και χυμόΑλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 1/2 κιλό αγγούρια1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα βότανα (όπως μαϊντανός, μέντα, σχοινόπρασο, εστραγκόν ή άνηθος)2 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

Δοκίμασε γλυκόξινη σαλάτα με αγγούρι, ραπανάκια και τοματίνια

Πώς να φτιάξεις αυτό το απολαυστικό πιάτοΣε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το ξύδι και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.Χρησιμοποιώντας είτε έναν επεξεργαστή τροφίμων με δίσκο κοπής, ένα μαντολίνο, είτε ένα κοφτερό μαχαίρι και ξύλο κοπής, κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες.Προσθέτουμε τα αγγούρια στο μπολ με το κρεμώδες dressing και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε τα μυρωδικά μας.Για να κόψουμε τα τρυφερά βότανα, αφαιρούμε τα φύλλα από το στέλεχος και ξεκινάμε να τα κόβουμε, αφήνοντας πολλά από τα φύλλα ανέπαφα.Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ραπανάκια στη σαλάτα αγγουριού και τα ανακατεύουμε για να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Καλή απόλαυση!

Τα spring roll όπως δεν τα έχεις ξαναφάει! Αποδόμησέ τα και κάντα σαλάτα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βάλε φαντασία στη σαλάτα σου: Με αυτή τη συνταγή το αγγουράκι θα γίνει το αγαπημένο σου λαχανικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα